18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorbeschouwing, wedtips en quoteringen ATP Finals 2019

Joris Gemen

Het is november en dat betekent dat het bijna tijd is voor de ATP Finals 2019. Dit is een tennistoernooi voor de heren en vindt dit jaar plaats in Londen. In dit artikel geven we een voorbeschouwing op dit toernooi en zullen we het hebben over verschillende wedtips en quoteringen.

Wat voor soort toernooi is de ATP Finals?

De ATP Finals 2019 is het tennistoernooi dat altijd aan het einde van het tennisjaar plaatsvindt. De hoogst gerangschikte tennisspelers (mannen) worden uitgenodigd voor dit toernooi. Bij de vrouwen heb je ook een soortgelijk toernooi, de WTA Finals.

De deelnemers worden verdeeld over twee groepen en de twee winnaars van elke groep gaan door naar de halve finales.

Dit jaar vindt de 50e editie plaats van dit tennisevenement. De ondergrond van het toernooi is hardcourt en de wedstrijden worden in een overdekte ruimte afgewerkt.

De huidig kampioen van de ATP Finals

De huidige titelhouder van de ATP Finals is de Duitser Alexander Zverev. Hij is de kampioen in het enkelspel. In het dubbelspel zijn de Amerikanen Mike Bryan en Jack Sock de huidige kampioenen.

Zverev rekende in de finale van vorig jaar af met tennisgrootheid Novak Djokovic. Hij trok uiteindelijk met 6-4 en 6-3 aan het langste eind. Ook dit jaar neemt hij weer deel aan het toernooi en dus mag hij de titel officieel gaan verdedigen.

De recordwinnaar

De tennisspeler met de meeste overwinningen ooit op de ATP Finals is Roger Federer. De Zwitser zegevierde in totaal zes keer op dit grote tennistoernooi. Op de tweede plaats zien we een drietal spelers staan met allemaal vijf eindzeges. Het gaat om Pete Sampras, Novak Djokovic en Ivan Lendl.

Wie nemen er deel aan de ATP Finals 2019?

Er neemt dus een selectief gezelschap deel aan dit tennistoernooi. In totaal gaan er tien tennisspelers strijden om de eindzege in Londen. Het gaat om de volgende namen: Rafel Nadal, Novak Djokovic, Roger Federer, Danill Medvedev, Dominic Thiem, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev en Matteo Berrettini.

De groepsindeling

Er zijn dus twee groepen op de ATP Finals 2019: groep Andre Agassi en groep Björn Borg. In groep Andre Agassi zitten Rafael Nadal, Danill Medvedev, Stefanos Tsitsipas en Alexander Zverev. In groep Björn Borg zitten Novak Djokovic, Roger Federer, Dominic Thiem en Matteo Berrettini. 

Op voorhand kun je dus al gaan kijken wie de favorieten van de verschillende groepen zijn. In groep A zou dat natuurlijk Rafael Nadal zijn en in groep B Novak Djokovic en Roger Federer.

Een aantal quoteringen op een rijtje

Er volgt nu een overzicht van de verschillende quoteringen voor de eindwinst. We houden de volgorde van de laagste quotering naar de hoogste quotering aan.

Novak Djokovic lijkt, als we alleen kijken naar de quoteringen, de grootste kanshebber op de eindzege in Londen. 2.10 is de quotering is die hieraan verbonden is. Roger Federer volgt met een quotering van 4.00. Met een quotering van 4.50 zien we Rafael Nadal als derde in de rij.

Wie behoren tot de favorieten voor de ATP Finals 2019?

Het is natuurlijk makkelijk om te stellen dat de speler met de laagste quotering de gedoodverfde favoriet is voor de eindzege. Statistieken en prestaties op specifieke ondergronden spelen natuurlijk ook mee.

Favoriete ondergronden

De ondergrond bij de ATP Finals 2019 is hardcourt. Het toernooi vindt niet buiten, maar binnen plaats.

Voor Novak Djokovic moet hardcourt als ondergrond van de ATP Finals 2019 als muziek in de oren hebben geklonken. Zijn favoriete ondergrond is namelijk hardcourt en dat heeft dus hij dat al mee zitten in Londen.

Roger Federer geeft de voorkeur aan gras als ondergrond en ook voor Rafael Nadal is hardcourt niet de favoriete ondergrond. Hij tennist het allerliefste op gravel. De bijnaam ‘De Gravelkoning’ laat ook zien dat dit zijn favoriete ondergrond is.

Prestaties

We hebben nu gekeken naar de verschillende voorkeuren voor ondergronden van deze tennisspelers. Natuurlijk gaat het niet alleen om de ondergrond, want uiteindelijk tellen individuele kwaliteiten en prestaties natuurlijk ook mee.

Novak Djokovic heeft een goed gevulde prijzenkast als het gaat om tennistoernooien. Hij wist zestien grandslamtoernooien te winnen. Zo is hij de enige tennisser bij de heren die zeven titels op de Australian Open in de wacht sleepte. Op de ATP Finals zegevierde hij vijf keer (in 2008, 2012, 2013, 2014 en 2015). In totaal won Djokovic 77 titels in het enkelspel.

Roger Federer wordt gezien als een van de beste mannelijke tennisspelers. De Zwitser won in totaal twintig grandslamtitels. Federer won onder andere acht keer op Wimbledon en is daarnaast zesvoudig winnaar van de ATP Finals. In totaal won Federer 102 titels in het enkelspel.

De andere grootheid op het gebied van tennis is Rafael Nadal. De Spanjaard won in totaal negentien keer een grandslamtoernooi en is dus een geduchte concurrent van Roger Federer met twintig grandslamtitels. Zo zegevierde hij maar liefst elf keer op Roland Garros. De Spanjaard staat als het aankomt op het totaal aantal titels in het enkelspel wél boven Federer. Hij won er 103.

Nadal wist daarentegen nog nooit een editie van de ATP Finals te winnen. Hij bereikte in 2010 en in 2013 de finale, maar wist de eindzege nooit in de wacht in te slepen.

Wedtip voor de winst op de ATP Finals 2019

Op basis van deze informatie is het mogelijk om voor jezelf een duidelijke favoriet te kiezen. Wij geven ook een tip voor de mogelijke winnaar van de ATP Finals 2019.
Als we de drie ‘topfavorieten’ even naast elkaar zetten, dan lijkt Novak Djokovic de meeste kans te maken op de eindzege. Hij speelt in Londen op zijn favoriete ondergrond en heeft laten zien dat hij weet wat het is om de ATP Finals te winnen.