18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorbeschouwing en wedtips UK Open Darts: Kan Van Barneveld stunten?

Joris Velthausz

Het UK Open Darts 2021 staat van vrijdag 5 t/m zondag 7 maart op het programma in het Britse Minehead. Wedden en darten gaan goed samen en in deze voorbeschouwing geven we de belangrijkste quoteringen en wedtips over het toernooi.

Daarnaast is de UK Open het eerste grote toernooi voor Raymond van Barneveld na zijn comeback. Hoe gaat Van Barneveld het doen bij zijn terugkomst op het hoogste niveau? Lees verder voor wedtips over kanshebbers bij de UK Open Darts.

De terugkeer van Barney

Van Barneveld leek dan toch echt te stoppen met darten. De 53-jarige darter had er echt geen zin meer in. Na een tijdje begon het toch weer te kriebelen en besloot hij terug te keren. In januari melde hij zich aan voor de PDC Q-School om een tourkaart te bemachtigen voor de grote toernooien. Dit lukte hem en nu staat hij weer op het hoogste niveau.

Tijdens de Players Championship 3 van de PDC wist Van Barneveld ook nog eens te winnen. Het darten is hij in die maanden dus zeker niet verleerd. In dit toernooi wist hij in de halve finale van Ian White te winnen met 7-3 en in de finale was Barney met 8-6 te sterk voor Joe Cullen.

Barney is bij zijn terugkeer onderdeel geworden van Team Bengi, met Jeffrey de Zwaan als trainingspartner. Onder zijn nieuwe management is de Nederlander een weg ingeslagen van fysiek fitter worden, gedisciplineerd trainen en misschien nog wel het belangrijkste: een veel positievere mentale benadering van de dartssport. Dat hij zo snel al een toernooi heeft gewonnen, lijkt een indicatie dat hij beter kan gaan presteren dan in de jaren voor zijn ‘pensioen’.

Kansen Van Barneveld in de UK Open

De UK Open is een van de zeven rankingtoernooien van de PDC die live op televisie worden uitgezonden. Qua historie is het best een fijn toernooi voor Raymond van Barneveld om zijn rentree voor het grote publiek te maken. In 2006 en 2007 wist hij de UK Open namelijk al op zijn naam te schrijven, wat hij zeker niet zal zijn vergeten.

In de UK Open van 2021 begint Van Barneveld in de tweede ronde met een partij tegen de Schot Alan Soutar. De twee zijn geen onbekende van elkaar. In de Player Championship 3 die Van Barneveld wist te winnen kwamen de darters elkaar tegen in de kwartfinale. Van Barneveld won hier met 6-2. De Nederlander is dan ook de favoriet voor deze partij. Wanneer je inzet op de weddenschap ‘Raymond van Barneveld wint’ krijg je een quote van 1.66 bij Toto.

De partij tegen Soutar lijkt Barney wel te kunnen winnen. Het is echter de vraag hoe ver hij in het vervolg van het toernooi kan komen. Lukt het hem om meteen hoge ogen te gooien en het tot de laatste 32, 16 of hoger te schoppen? Hier kan natuurlijk ook een weddenschap op worden geplaatst. Bij een toernooioverwinning van Raymond van Barneveld hoort een quotering van 70.00. Dat is zeker niet slecht voor een darter die net terug is van zijn pensioen.

UK Open live op televisie

Je kunt veel wedstrijden van het UK Open Darts in Nederland live volgen via RTL 7. Er worden veel korte wedstrijden gespeeld en dus zijn er legio mogelijkheden om in te zetten op wedstrijdwinnaars gedurende het toernooi. Houdt het aanbod bij Toto gedurende het toernooi dus zeker in de gaten voor extra weddenschappen.

Omdat je live mee kunt kijken, biedt het UK Open ook genoeg mogelijkheden voor live wedden tijdens de wedstrijden, wat extra kansen biedt voor het aangaan van interessante weddenschappen.

Kanshebbers voor de winst

Natuurlijk is Barney niet de enige darter van naam die aan de UK Open meedoet. Alle toppers zullen aanwezig zijn. Vorig jaar wist Michael van Gerwen de UK Open te winnen. In de finale versloeg hij Gerwyn Price uit Wales met 9-11. Deze heren doen dit jaar natuurlijk ook weer mee aan het toernooi. Net als Peter Wright, Gary Anderson en andere toppers.

Michael van Gerwen heeft dit laatste tijd aan alle vier de Player Championships van de PDC meegedaan. Hij wist echter geen een van deze toernooien te winnen. Het verste kwam hij in de Player Championship 4 afgelopen weekend. Hij strandde in de halve finale tegen Damon Heta. Ondanks dat Van Gerwen niet tot de finale wist te geraken liet hij zien wel redelijk in vorm te zijn. Als grote favoriet van de UK Open kan hij met redelijk wat vertrouwen afreizen.

Na Van Gerwen is Gerwyn Price de grootste favoriet. Hij werd begin dit jaar voor het eerste wereldkampioen. Echter heeft Price de laatste weken niet veel laten zien. Zo deed hij niet mee aan Player Championship 3 en 4, en bij de eerste twee toernooien kwam hij niet verder dan de laatste 32. Vergeleken met Van Gerwen en Van Barneveld heeft hij dus duidelijk een wat mindere voorbereiding. Toch moet er serieus rekening met hem worden gehouden, hij is namelijk niet voor niks de huidige wereldkampioen. Price heeft op grote podia al meermaals laten zien tot de beste spelers ter wereld te horen, en is sinds zijn WK-winst ook de nummer één van de wereldranglijst, de Order of Merit.

Ook moet er altijd rekening worden gehouden met Peter Wright. De 50-jarige Schot werd tijdens de Player Championship 1 en 2 direct uitgeschakeld, maar bij de laatste twee Championships ging het al een stuk beter bij Wright. Zo wist hij het twee keer tot de achtste finale te schoppen. Echter waren Glen Durrant en Damon Heta te sterk voor Wright. Toch kun je Snakebite niet uitvlakken, hij is namelijk de wereldkampioen van 2020.  

Quoteringen eindwinnaar UK Open 2021

Het is mogelijk om op alle kandidaten van het UK Open Darts 2021 in te zetten als eindwinnaar. Zo heeft Michael van Gerwen een quotering van 5.10 bij winst van het toernooi en Gerwyn Price 6.20. Hierna volgen Peter Wright met 10.00 en Jonny Clayton met een quote van 12.00. Na deze vier namen worden de quoteringen steeds hoger. Zo heeft Gary Anderson een quote van 20.50 en voormalig wereldkampioen Rob Cross een quotering van 60.00.

Om de 70.00 quotering van Raymond van Barneveld in perspectief te plaatsen: geijkte namen als Simon Whitlock (90.00), Mensur Suljovic (100.00), Adrian Lewis (100.00) en Vincent van der Voort (125.00) hebben allemaal een hogere quote. Dat wil zeggen dat zij volgens de bookmakers minder kans hebben dan Barney, wat wel aangeeft dat het niveau van de vijfvoudig wereldkampioen nog altijd hoog wordt ingeschat.