18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorbeschouwing en wedden Formule 1 Grand Prix Portugal 2020

Bob Ligthart

De coureurs van de Formule 1 zijn dit weekend in Portimão te vinden voor de GP van Portugal. Vergeet niet om op tijd in te schakelen, want de race begint al om kwart over twee in de middag. In deze voorbeschouwing staan tips die helpen bij het wedden op de Grand Prix van Portugal.

Grand Prix Portugal 2020

Het is voor de tweede keer in dit seizoen dat er een nieuwe Grand Prix op het programma staat. Het circuit van Portimão, Autódromo Internacional do Algarve, werd namelijk nog nooit als podium gebruikt voor de GP van Portugal. De Grand Prix van Portugal werd sowieso al 24 jaar niet meegenomen in de Formule 1-kalender.

Het circuit van Portimão is een van de circuits die vanwege de pandemie als noodoplossing is toegevoegd aan de racekalender. Het hoogteverschil op de baan is groot en er zijn zestien bochten per ronde. Dat hoogteverschil zorgt ervoor dat de racers meer op zichzelf zijn aangewezen, omdat het lastiger in te schatten is wanneer je moet remmen. De Grand Prix start op zondag 25 oktober om 14.10 uur. Dit is een uur eerder dan we gewend zijn dit seizoen.

Stand van zaken Formule 1 2020

Er is een duidelijke top drie dit seizoen: Lewis Hamilton, Valtteri Bottas en Max Verstappen. Dit was vorig seizoen ook aan het einde de top drie. Toen leek het alleen meer op een top vijf, omdat de mannen van Ferrari goed konden bijbenen. Zoals bekend is dat dit jaar wel anders.

Momenteel gaat Hamilton aan de leiding met 230 punten en hij wordt gevolgd door zijn ploeggenoot Bottas op 161 punten. Verstappen komt daar kort achter met 147 punten en daarna valt er een groot gat. Daniel Ricciardo is namelijk de nummer vier met 78 punten. Onder hem zijn de verschillen klein, want Carlos Sainz staat bijvoorbeeld elfde met 51 punten.

Verstappens ploeggenoot Alexander Albon staat voorafgaand aan de GP van Portugal op de zevende plek. Dat is één plaats boven Charles Leclerc van Ferrari, dat het zoals benoemd niet goed doet dit seizoen. Dit geldt ook voor Sebastian Vettel. De andere coureur van Ferrari staat namelijk op een teleurstellende dertiende plaats.

Vastigheid deels terug

Tijdens de GP van Italië in Monza gebeurde er van alles, waardoor de einduitslag er zo uit zag: 1. Pierre Gasly, 2. Carlos Sainz en 3. Lance Stroll. Bij de race daarna, GP van Italië in Toscane, zag de einduitslag er al normaler uit met de mannen van Mercedes op één en twee. Albon werd derde tijdens die race en Verstappen viel uit.

Twee weken later was het tijd voor de GP van Rusland en toen presteerde Verstappen goed. De Nederlander reed zichzelf naar een knappe P2 en het was niet Hamilton maar Bottas die eerste werd. Hamilton eindigde op P3. In de laatste Grand Prix, Duitsland, waren het twee mannen uit de top drie die zich op het podium reden. Hamilton P1 en Verstappen P2. Daniel Ricciardo eindigde als nummer drie. Zo ziet het podium er bij de laatste paar races weer wat normaler uit met elke keer minstens twee man uit de gebruikelijke top drie.

Wedden op Formule 1 Grand Prix Portugal 2020

Let erop dat je de GP heel het weekend goed volgt, want de kwalificatie erg belangrijk zijn. De quoteringen kunnen daardoor ook nog aangepast worden. Wacht daarom eerst de kwalificatie af als je van wat meer zekerheid wil hebben.

Winnaar GP van Portugal

Lewis Hamilton is zoals zo vaak de favoriet om de Grand Prix te winnen. De bookmakers hebben op deze voorspelling slechts een quote van 1.43 gezet. Bottas (4.25) en Verstappen (4.85) zouden ook nog een kans kunnen maken volgens de wedkantoren. De coureurs die daarachter komen maken nauwelijks kans als we de quotes erbij pakken. Sergio Perez en Daniel Ricciardo komen daarna namelijk met een quote van 50.00. Na deze quoteringen loopt het op naar 100 en zelfs hoger.

De meest zekere weddenschap is het inzetten op Hamilton, want hij is wederom de favoriet. Bottas zijn Mercedes viel in de laatste race uit, wat voor meer onzekerheid bij de Finse coureur zorgt. Het circuit van Portimão kent redelijk wat bochten en een groot hoogteverschil. Daarnaast wordt er wat regen verwacht op de racedag, maar dit is nog afwachten. Toch zijn al deze factoren in het voordeel van Verstappen. Hij zou het de mannen van Mercedes daarom erg lastig kunnen maken.

Snelste ronde

Bij deze weddenschap is Hamilton weer de favoriet gezien de quotes van de wedkantoren. Hij reed tot nu toe ook het vaakst (vier keer) de snelste ronde in dit seizoen. Bottas en Verstappen reden beiden twee keer de snelste ronde. De quotes voor deze race zien er zo uit bij deze weddenschap: Hamilton 2.10, Bottas 3.00 en Verstappen 3.75.

Verstappen reed tijdens de vorige Grand Prix de snelste ronde. Het was ook de allerlaatste ronde van de race en hij was dan ook erg blij met deze prestatie. Hij kreeg daardoor een extra punt en Hamilton die eerst de snelste ronde had niet.

Het circuit van dit weekend is nog niet bekend bij de coureurs, dus dit kan voor verrassingen zorgen. Zoals al eerder benoemd zijn er een paar aspecten aanwezig die Verstappen zouden moeten liggen. De kans dat hij de snelste ronde rijdt, is daarom zeker reëel.

Top 3

Het is ook mogelijk om te wedden op coureurs die volgens jou in de top drie eindigen. Hamilton, Bottas en Verstappen leveren de laagste quotes op zoals verwacht. De Nederlander zorgt nog voor de hoogste quote met 1.34. Deze voorspellingen leveren dus niet zoveel op. Het is daarom ook interessant om naar de andere coureurs te kijken, omdat er al veel verrassingen zijn geweest dit seizoen. Ricciardo rijdt de laatste tijd ook erg sterk, wat hem dus ook een podiumplek opleverde tijdens de laatste GP. Op hem wedden als ‘verrassing’ in de top drie lijkt daarom de beste optie als je dat risico wil nemen. Deze voorspelling heeft een quote van 3.80.