18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorbeschouwing en wedden ATP Finals 2018 (11 november – 18 november 2018)

Dirk Maas

Voor de meeste tennissers zit het seizoen er op. De beste 8 spelers van 2018 moeten nog wel aan de bak en wel tijdens de ATP Finals, die op het hardcourt van de O2 Arena in Londen van zondag 11 november tot en met zondag 18 november worden gehouden. Rafael Nadal, nummer 2 van de Race to the Finals, en Juan Martin Del Potro, nummer 4 van de Race to the Finals, hebben moeten afzeggen wegens blessures. Kei Nishikori en John Isner zijn hun vervangers.

Hieronder volgt de voorbeschouwing op de ATP Finals 2018 met wedtips en quotes.

ATP Finals 2018: de 2 topfavorieten

Novak Djokovic kende een formidabele tweede seizoenshelft met het winnen van Wimbledon en de US Open. Daarnaast lukte het hem als eerste speler in de geschiedenis van de ATP Masters-toernooien alle Masters-toernooien te winnen. Cincinnati, het enige Masters-toernooi dat hij tot 2018 nog nooit had gewonnen, was dit jaar wel een prooi voor de Serviër. Hij loste onlangs Rafael Nadal af als nummer één van de wereld. Djokovic, die de ATP Finals al vijf keer won, heeft een quotering van 1.55 bij Toto voor de eindzege in Londen.

Roger Federer veroverde bij de Australian Open 2018 zijn 20e Grand Slam-titel uit zijn carrière. De Zwitser is recordhouder wat betreft ATP Finals-eindzeges. Hij zegevierde zes keer, al dateert zijn laatste toernooiwinst van 2011. Federer is gequoteerd op 3.15.

ATP Finals 2018: de 2 outsiders

Marin Cilic haalde dit jaar de finale van de Australian Open en tijdens de US Open was de kwartfinale het eindstation. Bij 3 van de laatste 4 Masters-toernooien, die op hardcourt werden gehouden, haalde hij minimaal de kwartfinale. Cilic wil breken met zijn slechte historie op de ATP Finals: bij zijn 3 eerdere deelnames strandde hij telkens in de groepsfase. Cilic heeft een quotering van 11.75 voor de eindwinst.

Kei Nishikori bewaarde zijn beste tennis voor het laatst. Hij haalde de laatste vier van de US Open en was kwartfinalist bij de laatste Masters-toernooien van 2018, op het hardcourt van Shanghai en Parijs. Nishikori deed drie keer eerder mee aan de ATP Finals. Zijn beste resultaat is het bereiken van de halve finale. Dat deed hij zowel in 2014 als in 2016. Wedden op Nishikori als winnaar heeft een quotering van 20.00.

ATP Finals 2018: de 4 underdogs

Kevin Anderson was vorig jaar finalist bij de US Open. Dit jaar verloor hij opnieuw een Grand Slam-finale, namelijk Wimbledon. De Zuid-Afrikaan kwam dit jaar in New York niet verder dan de achtste finale, maar op de hardcourt Masters-toernooien van Indian Wells, Miami en Toronto haalde hij telkens minimaal de kwartfinale. Anderson is gequoteerd op 21.00.

Afgaande op de quotering van 10.00 wordt Alexander Zverev tot de top 3-kanshebbers gerekend. De 21-jarige Duitser blinkt echter vooral uit op gravel. Zo haalde hij dit jaar op Roland Garros voor het eerst in zijn carrière de kwartfinale van een Grand Slam en won hij het Masters-toernooi van Madrid en was finalist in Rome. Op de Masters-toernooien kwam hij echter ook goed voor de dag op hardcourt. Hij haalde de finale in Miami, was halve finalist in Shanghai en kwartfinalist in Toronto en Parijs.

Dominic Thiem en John Isner zijn de zogeheten ‘alternates’, de eerste reserves bij afwezigheid van spelers uit de top 8. Dankzij het ontbreken van Nadal en Del Potro nemen zij deel. Thiem geldt als gravelspecialist, maar hij liet tijdens de US Open (kwartfinale) en het Masters-toernooi van Parijs (halve finale) van zich horen op hardcourt. Isners meest aansprekende resultaten op hardcourt dit jaar waren de kwartfinale van de US Open en de eindzege in Miami. Thiem is gequoteerd op 23.00 terwijl Isner een quotering van 27.00 heeft bij Toto.

Groepsindeling en wedden op duels

Novak Djokovic, Alexander Zverev, Marin Cilic en John Isner zijn ingedeeld in ‘Groep Guga Kuerten’. Roger Federer, Kevin Anderson, Dominic Thiem en Kei Nishikori vormen ‘Groep Lleyton Hewitt’. De nummers 1 en 2 van elke poule kwalificeren zich voor de halve finale.

De odds voor de eerste pouleduels zijn bekend. Bij het duel Kevin Anderson – Dominic Thiem (op 11 november om 15.00u.) heeft Anderson een quotering van 1.95 voor het winnen van de wedstrijd, terwijl Thiem voor dezelfde weddenschap gequoteerd is op 1.85. Bij Federer – Nishikori (op 11 november, vanaf 21.00u.) is Federer de grote favoriet met een quotering van 1.28, terwijl Nishikori gequoteerd is op 3.70.

Bij de wedstrijd Alexander Zverev – Marin Cilic is Zverev (op 12 november, om 15.00u.) licht favoriet met een quotering van 1.80, waar Cilic gequoteerd is op 2.00. Bij Djokovic – Isner (op 12 november, vanaf 21.00u.) is Djokovic de huizenhoog favoriet met een quotering van 1.09, terwijl Isner gequoteerd is op 7.50.

Andere wedmogelijkheden bij Toto rond deze duels zijn ‘meer of minder games’ en ‘de uitslag in sets’. Houd Toto in de gaten voor de quoteringen van de resterende pouleduels, de halve finale en finale.