18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voetbaltransfers weddenschappen zomer 2020

Bob Ligthart

Door de coronacrisis gaat de transfermarkt in veel landen niet volgens de normale regeling open. In sommige landen is de markt nu al open, maar bij anderen duurt dit nog wel even. Toch is er al wel een mogelijkheid om te wedden op voetbaltransfers, want er zijn ongetwijfeld weer grote spelers die gaan verkassen. In dit artikel gaan we in op die spelers en geven we je tips om op deze transfers te wedden.

Transfermarkt aangepast open door coronavirus

Het voetbalseizoen zag er natuurlijk anders uit dan normaal vanwege de pandemie. Zo stopte de Eredivisie vroegtijdig en gingen andere competities als de Premier League later door om het seizoen af te maken. Het coronavirus had niet alleen effect op de wedstrijden, maar ook op de transfermarkt van deze zomer.

Nederlandse clubs krijgen bijvoorbeeld in twee periodes de kans om hun teams te versterken met nieuwe spelers – de eerste periode is al begonnen en duurt tot 21 juli. In een aantal andere Europese topcompetities is de transfermarkt nog niet geopend, omdat de competitie nog niet is afgelopen door de vertraging die er door het jaar heen is opgelopen. Bij veel van deze clubs is de transfermarkt dan ook tot oktober geopend.

Potentiële transfers zomer 2020

In Nederland zijn er al wat transfers gemaakt, maar in de grote competities staat ons naar alle waarschijnlijkheid nog veel te wachten in de zomer van 2020. Er gaan net als ieder jaar al weer veel transfergeruchten rond en hieronder behandelen we er een aantal met de daarbij behorende weddenschappen en quoteringen.

Lautaro Martínez

Dit seizoen is Lautaro Martínez van Inter echt bekend geworden bij het grote publiek en hij is dan ook niet onopgemerkt gebleven bij de grote clubs. FC Barcelona heeft tot nu toe de grootste interesse en vaak als de Spaanse club iemand echt wil, dan lukt dit meestal ook. De bookmakers zien de Argentijn deze zomer dan ook naar Barça vertrekken, want wedden op deze voorspelling kan met een quote van 1.73. Deze quotering is lager dan wanneer de spits bij Inter blijft – die is namelijk 2.00.

Manchester City zou ook interesse in Martínez hebben, omdat hij een goede opvolger van zijn landgenoot Sergio Aguëro zou kunnen zijn. Dit is allemaal nog niet heel concreet en grote bookmakers hebben de Engelse club dan ook nog niet in het lijstje met kanshebbers staan. Dit kan nog wel gebeuren, dus zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van het laatste nieuws rondom de Argentijnse spits.

Willian

Het contract van Willian loopt af bij Chelsea en het is de vraag of hij er samen met de club uit komt wat betreft een verlenging. De Braziliaan wil het contract met drie jaar verlengen, maar de Londense club zou dit maar met twee jaar willen doen. De vleugelaanvaller was erg belangrijk voor zijn club na de corona-onderbreking, waardoor Frank Lampard de speler waarschijnlijk niet graag ziet vertrekken.

Dit lastige pakket is de bookmakers niet ontgaan. De weddenschap ‘Willian blijft bij Chelsea’ heeft met 1.90 de laagste quotering. Volgens de media hebben andere clubs uit Londen, Arsenal en Tottenham Hotspur, interesse in de Braziliaan. Wedkantoren bepalen de quote nu op 4.00 als hij de overstap maakt naar deze stadsgenoten.

Lionel Messi

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat er wat problemen waren bij de contractverlenging van Lionel Messi. Er gingen gelijk veel geruchten rond dat hij echt weg ging van de zomer, maar dit was al vaker het geval en toen gebeurde het niet. Het lijkt er dit keer ook op dat de zesvoudig Ballon d’Or-winnaar gewoon bij Barcelona blijft en deze voorspelling levert slechts een quote van 1.03 op.

Gareth Bale

De relatie tussen Real Madrid en Gareth Bale loopt al een hele tijd niet zo lekker. De laatste tijd vecht de Welshman meer tegen de verveling op de bank dan dat hij speelt. De zomer van 2020 is niet de eerste keer dat zijn naam aan verschillende clubs gelinkt wordt. Volgens de bookmakers is de kans het grootst dat hij naar Manchester United gaat. Dit heeft op het moment een quote van 3.50. Newcastle United komt ook voor in het rijtje met kanshebbers, want daarop wedden kan met een quote van 4.00.

Ondanks de slechte relatie tussen Real en Bale kan het ook zomaar zijn dat hij toch blijft, want zijn contract loopt door tot 2022 en hij heeft een vorstelijk salaris.

Philippe Coutinho

Bij Barcelona kwam Philippe Coutinho nooit echt helemaal uit de verf, waardoor hij werd verhuurd aan Bayern München. Die huur zit erop en de Braziliaan keert dus in principe terug bij Barça, maar de club denkt eraan om hem te verkopen. Wedden op ‘Coutinho blijft bij Barcelona’ heeft daarom een quote van 3.50. Bookmakers zien hem eerder naar Chelsea (2.25) gaan of naar Liverpool (2.50) terugkeren.

Een optie die veel wedkantoren nog niet hebben bekeken, is de overstap naar Internazionale. Barcelona wil zoals eerder genoemd Lautaro Martínez hebben en het kan dus zijn dat Coutinho bij die deal wordt inbegrepen om de kosten te drukken.

Jadon Sancho

In de afgelopen seizoenen heeft Jadon Sancho zich ontwikkeld tot één van de belangrijkste spelers van Borussia Dortmund. Een volgende stap zou daarom goed kunnen uitpakken voor zijn carrière. Hij is een Engelsman, waardoor de kans groot is dat hij daar ooit nog wil spelen. Zijn naam wordt tot nu toe veel aan Manchester United gelinkt. De voorspelling dat hij naar Manchester United gaat heeft dan ook slechts een quote van 1.60. Dit is een lagere quotering dan wanneer hij bij Dortmund blijft, want dit heeft een quotering van 2.00.

Kai Havertz

Na Hakim Ziyech en Timo Werner, kan er nu worden gewed op een transfer van Kai Havertz naar Chelsea. De 21-jarige middenvelder van Bayer Leverkussen heeft een goed seizoen achter de rug en lijkt nu op weg naar Engeland. Hij zou zelfs al voor Chelsea gekozen hebben, maar de deal is nog niet helemaal rond. Zorg er daarom voor dat je goed op de hoogte blijft van deze mogelijke transfer. De weddenschap ‘Kai Havertz naar Chelsea’ heeft een quote van 1.45.

Jan Vertonghen

Het contract van Jan Vertonghen bij Tottenham Hotspur loopt binnenkort af en de kans is groot dat hij in deze zomer van 2020 gaat vertrekken bij de Engelse club. Toch levert het maar een quote van 1.75 op als je erop wedt dat de Belg bij Tottenham blijft.

Volgens de wedkantoren is de kans anders het grootst dat hij vertrekt naar AS Roma, met een quote van 2.50. Het is niet ondenkbaar dat Vertonghen naar de Serie A vertrekt, want ook Internazionale is al een tijdje geïnteresseerd. Een vertrek naar die club staat gequoteerd op 4.00. Ajax staat ook nog in het lijstje met potentiële nieuwe clubs met een quote van 10.00.