18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voetbal transfer deadlinedag 2020: wedden op transfers

Tim Giesbers

Een van de spannendste dagen van het voetbaljaar 2020 is in aankomst: de transferdeadlinedag komt eraan! Opvallend is dat dit jaar niet elk land op dezelfde dag stopt. Zo hebben België, Duitsland, Italië en Spanje hun einde op maandag 5 oktober, Nederland en Portugal een dagje later en Engeland gaat zelfs door tot 16 oktober. Welke transfers staan ons nog te wachten en waar kun je op wedden?

Normaliter is eind augustus of begin september de laatste dag waarop clubs hun laatste versterking kunnen aantrekken. Door de uitbraak van het coronavirus en het verlate afronden van het seizoen 2020/21 is dat nu een maandje uitgesteld. Maar aan alles komt een einde, dus na deze weken moeten de clubs echt tot januari wachten met hun transfers.

We zagen al wat mooie transfers deze zomer. Zo ruilden Barcelona en Juventus hun spelers Arthur en Miralem Pjanic, trok Bayern München een nieuwe ster aan met Leroy Sané en verkasten Rúben Dias Nathan Aké naar Manchester City. Verder versterkte Chelsea het elftal flink en liet Thiago Bayern achter zich om voor Liverpool te spelen. Maar gaan onderstaande spelers ook nog verkassen?

Max Aarons

Een twintigjarige Engelse rechtsback met meer dan tachtig professionele wedstrijden, waaronder zesendertig in de Premier League, dan is interesse gegarandeerd. Max Aarons degradeerde vorig seizoen met Norwich City, maar er is alsnog genoeg interesse in de jongeling.

Opvallend genoeg zijn voornamelijk vaak Engelse clubs geïnteresseerd in Engelse clubs, maar niet in het geval van Aarons. Barcelona was in de race maar die club koos voor Sergiño Dest. Bayern München krijgt bijvoorbeeld een quote van 3.50 om de rechtsback te halen als back-up voor Benjamin Pavard. Als outsider wordt ook AC Milan genoemd, met een quotering van 17.00.

Ousmane Dembélé

130 miljoen, voor zo’n bedrag mag je een hoop verwachten van een aankoop. Maar de komst van Ousmane Dembélé naar Barcelona heeft nog niet veel plezier opgeleverd. Het seizoen 2018/19 was nog aardig, met negen competitiegoals. Maar vorig seizoen sloeg alles: de Franse rechtsbuiten kwam niet verder dan vijf optredens in de Primera División en daarin slechts een treffer.

Ook onder de nieuwe trainer Ronald Koeman hoeft Dembélé niet op een sleutelrol te hopen. Hij is reserve en wil mogelijk vertrekken, al dan niet op huurbasis. Zoals bij vele andere spelers wordt Manchester United genoemd, maar nu lijkt het heel serieus (2.50). Achtervolgers zijn Chelsea (4.00) en Manchester City (9.00).

Ainsley Maitland-Niles

Arsenal is de laatste jaren weer uitgegroeid tot een kweekvijver voor Engels talent. Vorig seizoen braken Bukayo Sako en Joe Willock door, terwijl Ainsley Maitland-Niles al langer een vaste waarde is in de selectie van de Londenaren. Vorig jaar kwam hij echter maar tot twintig competitieduels, dus wellicht wil hij wel vertrekken.

Vooral Manchester United zit op het vinkentouw voor de middenvelder annex rechtsback. Volgens de laatste geruchten zou die club ook achter hem aan zitten en zou er zelfs al een bod zijn uitgebracht door de beleidsbepalers in Old Trafford. Met een quote van 7.00 zijn ze ook de favoriet om Maitland-Niles te halen, gevolgd door Wolverhampton Wanderers (9.00).

Thomas Partey

Thomas Partey is een opvallende verschijning in het team van Atlético Madrid. Hij is een van de spelers in het Madrileense elftal die in de eigen jeugdopleiding is gevormd. Alleen, waar de rest van de eigen kweek ook Spaans is, komt Partey uit Ghana. Toch is hij al jaren niet weg te slaan uit de opstelling van coach Diego Simeone.

Daarin komt nu mogelijk verandering. Vanuit Engeland wordt flink getrokken aan de controleur. Chelsea (15.00) en Manchester United (17.00) lijken niet de meest kansrijke clubs, maar Arsenal is dat wel. Gezien de odd van 1.44 lijken de bookmakers bijna overtuigd van een last-minute transfer naar Londen.

Milan Skriniar

Het leek een match made in heaven: het centrale duo van Diego Godín, Stefan de Vrij en Milan Skriniar bij Internazionale. Toch is de waarheid anders. Godín is al vertrokken naar Cagliari en mogelijk gaat ook Skriniar nog verkassen. De Sloveen krijgt alle ruimte om een nieuwe club te zoeken.

De kans lijkt enorm dat de nieuwe bestemming van de centrumverdediger in Engeland ligt. De grootste kandidaat is Tottenham Hotspur, waarvan het al bekend is dat ze een bod hebben uitgebracht. De Londenaren worden gequote op 1.44. Ook de naam Manchester United valt, maar gezien de quote van 26.00 lijkt dat niet heel aannemelijk.

Nicolás Tagliafico

Fans van Ajax zijn het wel gewend om hun beste spelers te verliezen. Na Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong trokken dit seizoen Donny van de Beek en Hakim Ziyech de deur van de Johan Cruijff ArenA achter zich dicht. Van spelers als André Onana en Nicolás Tagliafico wordt gevreesd dat zij de volgende zijn. Voorlopig lijkt het heel rustig rondom Onana, maar een transfer van Tagliafico kan niet zo snel uitgesloten worden.

De Argentijnse linksback wordt al langer gelinkt aan andere clubs, zoals eerder Atlético Madrid. Nu is het de beurt aan Manchester City. Josep Guardiola zou niet tevreden zijn over zijn opties op die plek en zit achter Tagliafico aan (5.00). Met een quote van 7.00 wordt ook stadsgenoot United genoemd als optie: 7.00.

Georginio Wijnaldum

Al sinds de aanstelling van Ronald Koeman als trainer van Barcelona wordt de aankoop van Georginio Wijnaldum als een logische zet gezien. De middenvelder was onder Koeman een van de sleutelspelers van Oranje en hij zou het middenrif van de Spaanse topclub kunnen gaan versterken.

Dit gerucht is alleen maar sterker geworden sinds de transfer van Thiago naar Liverpool. Daardoor is het middenveld van de Engelsen erg druk en zou er mogelijk iemand verkocht kunnen worden. Daardoor is het ook logisch dat Barcelona een quote van 4.33 krijgt voor de aankoop van Wijnaldum. Andere clubs staan op veel hogere quoteringen.

Wilfried Zaha

Elk seizoen is het weer een terugkerend thema in de Engelse voetbalpers: welke club gaat een poging wagen voor Wilfried Zaha? De Ivoriaans-Engelse aanvaller speelde ooit bij Manchester United maar presteert toch vooral in het shirt van Crystal Palace, waarvoor hij inmiddels meer dan 350 wedstrijden speelde. Welke topclub durft het aan?

De clubs die het meeste genoemd worden door de bookmakers zijn Everton (5.00), Arsenal (7.00) en Paris Saint-Germain (11.00). Daarnaast bieden sommige ook aparte weddenschappen aan, zoals ‘geen transfer’ (3.00) of ‘elke Franse club’ (4.00). Maar kijk er ook niet van op als Zaha toch weer besluit te blijven.