18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Update: wedden op topscorer Premier League & Eredivisie 2019/20

Bob Ligthart

In de Premier League lijkt het al duidelijk dat Liverpool er met de landstitel vandoor gaat, maar de race om de topscorerstitel is nog in volle gang. Mensen die naar de Eredivisie kijken kunnen nog genieten van zowel de kampioensrace en de strijd tussen de meest scorende spelers. Nu de competities al over de helft zijn, maken we de balans op en zien we wie de grootste kanshebbers zijn om de topscorers van Engeland en Nederland te worden.

Wie waren de favorieten aan het begin van het seizoen?

Aan het begin van dit seizoen schreven we al over de spelers die een grote kans maakten om de topscorer van de Premier League te worden. Dit deden we niet alleen voor de Engelse competitie, maar ook voor de Nederlandse Eredivisie. In de Premier League maakten Harry Kane, Mohamed Salah, Sergio Aguëro, Pierre-Emerick Aubameyang, Sadio Mané, Raheem Sterling en Jamie Vardy de grootste kans om de meeste goals te maken, gezien de quoteringen. Harry Kane had de laagste quotering met 5.00 en Jamie Vardy had de hoogste quote (19.50) van dit rijtje, dit omdat Leicester City niet altijd bovenin meedraait.

In de Eredivisie waren er aan het begin van het seizoen vijf spelers met een quotering die lager was dan 10.00 en dit waren dus de favorieten volgens Toto. Nicolai Jørgensen stond op vijf met 9.00, daarna komt Sam Lammers met 8.00, net als zijn ploeggenoot Donyell Malen. Op één en twee stonden twee spelers van Ajax. Kasper Dolberg stond op twee met 6.00, maar zoals bekend is hij al vertrokken bij de koploper van de Eredivise. Dušan Tadić was de grote favoriet met een quotering van slechts 2.35.

Topscorers Premier League

Nu het seizoen al een tijdje aan de gang is, zijn er een paar verrassingen te zien in de topscorerslijst van Engeland en een paar spelers waarvan al verwacht werd dat ze goed zouden presteren. Jamie Vardy, die aan het begin van het seizoen een quote van 19.50 bij zijn naam had staan, gaat aan de leiding met zeventien doelpunten. Leicester City doet het erg goed dit seizoen en daar twijfelde de bookmakers aan het begin van het seizoen nog aan. Als je nu op hem inzet als topscorer van het seizoen, levert dat nog maar twee keer je inzet op.
Achter hem staan drie spelers met veertien doelpunten: Marcus Rashford, Danny Ings en Pierre-Emerick Aubameyang. Hier staan dus twee verrassende namen bij en één die aan het begin van het seizoen al hoog werd ingeschat. Toch ziet Toto hun niet als de grootste concurrenten van Jamie Vardy. De bookmaker schat de kansen van Sergio Aguëro hoger in. Als je nu op hem in zou zetten als topscorer van de Premier League, heeft dat een quote van 6.25. De Argentijn werd op 12 januari door een hattrick de meest scorende buitenlandse speler van de Premier League ooit. Door deze drie treffers pakte hij ook het record van meeste hattricks in de Engelse competitie, want hij deed dit al twaalf keer.

Topscorers Eredivisie

De Eredivisie kent een verrassende topscorer, want Cyriel Dessers van Heracles heeft met twaalf goals tot nu toe de meeste doelpunten gemaakt in dit seizoen. Hij wordt op zijn hielen gezeten door vier spelers met elf goals en dit zijn: Steven Berghuis, Myron Boadu, Bryan Linssen en Donyell Malen. De spits van PSV is dus de enige in de top vijf die aan het begin van het seizoen als favorieten werd gezien door de bookmakers. Hij lijkt toch ook geen topscorer te worden, want hij kampte al met een blessure en is nu ook nog aan zijn knie geopereerd.
Dušan Tadić, die aan het begin als de grote favoriet werd gezien, staat op acht goals. Daardoor is zijn quotering van 2.35 naar 11.50 gegaan. Cyriel Dessers wordt nu als favoriet gezien door Toto en daarom staat op hem nu de laagste quotering, namelijk 3.35. Achter hem komt Myron Boadu met een quote van 3.85 en daar weer achter komen Steven Berghuis en Quincy Promes met 4.75.

Aan het begin van het seizoen werd Promes al door ons benoemd als outsider en op hem stond toen nog een quotering van 16.00, omdat hij natuurlijk nieuw was bij Ajax. Voor Steven Berghuis gold dit ook en hij had toen nog een quote van 20.00.

Voorspelling topscorer Premier League 2019/20

Jamie Vardy gaat met zeventien doelpunten aan de leiding in de Engelse competitie en heeft al drie doelpunten meer gescoord dan de concurrentie. Leicester City doet mee in de top en wil in de top vier blijven staan om zo door te dringen tot de Champions League. De Engelsman is vaak het eindstation voor zijn club, waardoor hij de favoriet is om topscorer van de Premier League te worden, wat een quote van 2.00 heeft.

Volgens Toto is Sergio Aguëro zijn grootste concurrent, maar de Argentijn wordt nog wel eens gespaard en speelt dus minder wedstrijden dan Vardy, wat de kans kleiner maakt dat de spits van Manchester City hem inhaalt.

Voorspelling topscorer Eredivisie 2019/20

Cyriel Dessers gaat dan wel aan de leiding, maar het komt vaak voor dat een vaak scorende speler van een middenmoter wegzakt in de tweede seizoenshelft. Een paar spelers die één doelpunt minder dan hem hebben presteren al beter dan ooit tevoren en het is dan ook de vraag of zij dit volhouden. Steven Berghuis en Bryan Linssen hebben wel de ervaring, maar hun clubs scoren vergeleken met andere teams beduidend minder.

Daardoor is Quincy Promes waarschijnlijk toch de grootste kanshebber, ondanks dat hij twee momenteel zesde staat met tien doelpunten. Hij begon moeizaam in Amsterdam, maar lijkt inmiddels zijn draai helemaal gevonden te hebben. Zijn club Ajax scoort veruit het meest van de Eredivisie en moet nog aan de bak om voor AZ te blijven. De voorspelling: Quincy Promes als top goalscorer heeft nu een quote van 4.75.