18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Unibet scoort data-accreditatie NBA

Maurice Krabbendam

Kindred Group Plc, moederbedrijf van onder meer bookmaker Unibet, heeft een data-accreditatie van de NBA verworven. Daarmee wordt het wedkantoor een betting partner van de basketbalbond als het gaat om de Amerikaanse markten.

Details samenwerking

Voor activiteiten op de markten van de Verenigde Staten, krijgt Unibet nu toegang tot data en statistieken van de NBA. Hiermee kan in de staten waar wedden is gereguleerd een uitgebreider aanbod van weddenschappen op basketbal aan gebruikers worden voorgeschoteld.

Daarnaast gaan de National Basketball Association en Unibet samenwerken om de integriteit van de sport en actieve atleten verder te verbeteren.

Unibet actief in Amerikaanse staten

Dit jaar is Unibet voor het eerst actief geworden op de Amerikaanse wedmarkt. Het ging een samenwerking aan met het Hard Rock Hotel Casino in Atlantic City, om zo van start te kunnen gaan in de staat New Jersey. Vorige week nog werd het aanbod uitgebreid via een meerjarige deal met Pala Interactive, die Unibet in staat stelt z’n product ook in de staat Pennsylvania op de markt te brengen.

Reactie Unibet

Namens Unibet US reageert Manuel Stan op de aangekondigde overeenkomst. “We zijn er heel trots op om de samenwerking met de NBA aan te gaan. Deze deal zal de eerste-klas spelervaring van onze klanten alleen nog maar verder verbeteren. Dankzij de toegang tot de officiële data van de NBA, zal de klantervaring verder worden verbeterd.”

Stan voegt er verder nog aan toe: “Kindred deelt de visie van de NBA van een gereguleerde en duurzame gaming markt, waarmee dit partnerschap een perfect combinatie vormt.”

Andere partners NBA

Voor de NBA is dit niet de eerste soortgelijke deal. In 2019 ging de sportbond ook al samenwerkingen aan met bookmaker William Hill en fantasy sports-platform DraftKings.