18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Uitleg: Zo kun je gratis live streams kijken bij bookmakers

Tim Giesbers

Live wedden wordt een steeds belangrijker onderdeel van het wedden op sportwedstrijden. Het zorgt natuurlijk voor extra spanning om tijdens een wedstrijd nog weddenschappen af te sluiten. Dan is het natuurlijk wel de bedoeling dat je de wedstrijd ook daadwerkelijk kan volgen. Met dit doel bieden sommige bookmakers hun eigen streams aan. Lees in dit artikel hoe je deze kan bekijken.

Een gratis live voetbal stream kan er natuurlijk voor zorgen dat je de wedstrijden direct kan volgen. Als je namelijk wedstrijden uit de Eredivisie, Premier League en Bundesliga wil kijken, moet je daar al drie verschillende televisiezenders voor aanschaffen. Dat hoef je niet wanneer je via je wedkantoor de wedstrijden uit deze competities kunt volgen.

Daarnaast is het voordeel dat je op dezelfde computer de wedstrijd kan volgen en ook kan wedden op die wedstrijd. Je hebt niet per se meerdere schermen nodig om dit allebei te kunnen doen. Normaliter had je zowel je tv als een tweede scherm (computer of telefoon bijvoorbeeld) nodig om te kunnen kijken en wedden tegelijkertijd.

Hoe vind je een gratis live voetbal stream?

Vooropgesteld: niet alle wedkantoren bieden streams voor de wedstrijden die ze aanbieden aan. De kans op streams is het grootste bij bookmakers die ook doen aan live weddenschappen. Voor hen is het namelijk een belangrijke service om de gratis live voetbal streams aan te bieden als ondersteuning van deze live weddenschappen. Dit kan extra wedders naar hun diensten trekken.

De tijden zijn veranderd. Waar vroeger iedereen naar een fysiek wedkantoor ging om voorspellingen op diverse wedstrijden, willen mensen nu hun bookmaker bij de hand te hebben. Dat betekent dus dat mensen wedden op een laptop, tablet of mobiele telefoon. Een live stream van een bookmaker kun je ook bekijken wanneer je in de bus of de trein zit of lekker in de tuin zit te genieten van het zomerweer.

We noemden eerder al een eventueel tweede scherm, maar bij het live wedden heb je door een gratis live voetbal stream niet eens een tweede scherm op je computer nodig. Bij veel wedkantoren kun je in de stream zelf kiezen om ook statistieken in beeld te zien of de mogelijke live weddenschappen die je kunt gaan plaatsen. Een nadeel ten opzichte van wedstrijden op tv kan wel zijn dat de beeldkwaliteit lager ligt. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de kwaliteit van je internet.

Het is wel duidelijk waarom wedkantoren graag een gratis live voetbal stream aanbieden. Wanneer je de wedstrijd ook op hun website gaat kijken, ben je wellicht sneller geneigd een live weddenschap te plaatsen. Elke voorspelling die gedaan wordt, levert de bookmaker meer geld op. Zorg dus wel dat je niet meer geld uitgeeft dan je eigenlijk van plan bent. Ook wanneer je live wedstrijden gaat kijken.

Wat moet je doen om de streams te mogen kijken?

Wedkantoren bieden niet zomaar een gratis live voetbal stream aan. Dit doen ze alleen voor hun eigen klanten, om hen een extra mogelijkheid te bieden voorspellingen te doen rondom de wedstrijden die door het desbetreffende bedrijf worden aangeboden. Hierdoor moet je wel van tevoren een account hebben geopend bij de bookmaker. Heb je dat niet, dan mag je ook de streams niet bekijken.

Een account aanmaken kost geen enkele moeite en er zou niet direct een reden zijn om dat niet te willen doen. Een bijkomstigheid is echter wel dat je vaak wel geld op je account moet hebben staan. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd om een (kleine) eerste storting op je account. Doe je dat niet, dan krijg je ondanks het aanmaken van een account geen toegang tot de stream die je graag wil bekijken.

Om deze reden is het ook van belang dat je eerst goed rondkijkt en nadenkt voor je bij de eerste de beste bookmaker een account aan gaat maken voor de streams. Je moet wel daadwerkelijk geld storten, wat je vaak een paar keer moet inzetten alvorens je het kunt laten uitbetalen. Hierdoor zit er een financieel risico aan het aanmaken van je account, dus je moet zeker weten dat je tevreden bent met de bookmaker in kwestie.

Is live wedden alleen een goed idee bij voetballen?

Voetbal is de meest populaire sport ter wereld, zowel om te beoefenen als om op te wedden. Dit betekent echter niet dat er geen andere sport is om live op te gaan wedden. Bijvoorbeeld tennis is een goed voorbeeld van een sport waarbij dit ook een goed idee kan zijn en waarvoor je dus ook heel goed een gratis live sport stream kan gebruiken. Bij tennis verandert het spel snel en kun je dus snel reageren met een nieuwe weddenschap.

Een ander voorbeeld is boksen, waar door de snelheid en dynamiek van de sport ook veel interessante live weddenschappen zijn om te doen. Dit lijstje kunnen we aanvullen met andere sporten waar je goed live op kunt wedden, zoals Formule 1, cricket, golf, MMA en paardenraces. Die laatste is bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk een populaire sport om live weddenschappen op te plaatsen, en er zijn ook meer dan genoeg live streams bij bookmakers voor deze sport.