18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Uitleg & Strategie: wedden op beide teams scoren

Bob Ligthart

Bookmakers bieden talloze mogelijkheden aan om op sportwedstrijden te wedden, één daarvan is ‘beide teams scoren’. Deze optie is minder bekend dan de ‘1×2 weddenschap’ en ‘under/over’, maar misschien wel net zo interessant om te gebruiken.

Wat houdt beide teams scoren precies in?

De naam van de weddenschap zegt het eigenlijk al: beide teams scoren. Als je bij een wedstrijd deze voorspelling gebruikt, win je wanneer beide teams scoren. Het is dus al genoeg als geen van beiden de nul weet te houden. Het maakt daarom niet uit wie er wint bij deze weddenschap, want 2-1, 1-1 of 1-2 zorgt er al voor dat ‘beide teams scoren’ uitkomt.

Wat is het juiste moment om met deze optie te spelen?

Quote

Er zijn meerdere momenten waarop het slim kan zijn om beide teams scoren te gebruiken. Ten eerste moet de quotering natuurlijk de moeite waard zijn om het risico van het wedden te nemen. Voor iedereen is dit anders en daarom moet je voor jezelf die afweging altijd blijven maken. Beide teams scoren levert over het algemeen een hogere quote op dan wanneer je voorspelt dat een favoriet de wedstrijd wint. De quote van beide teams scoren ligt meestal tussen de 1.40 en 2.00 in, wat voor veel sportwedders interessant is.

Doelsaldo

Naast de quote zijn er natuurlijk nog meer factoren die meespelen bij het plaatsen van een weddenschap. Bij dit speltype is het bijvoorbeeld noodzakelijk om te kijken naar het doelsaldo van beide teams. Zo kun je zien hoe vaak een club scoort en hoeveel goals het team tegen krijgt, wat belangrijk is bij het plaatsen van deze weddenschap. Een team met een goede aanval en een slechte verdediging is het nuttigst wanneer je besluit om op beide teams scoren in te zetten. Een club die gemiddeld niet zoveel goals maakt en tegen krijgt moet je uit de weg gaan bij deze weddenschap.

In de Eredivisie is het bijvoorbeeld niet slim om bij wedstrijden van FC Groningen op beide teams scoren in te zetten. Deze club scoorde in 26 wedstrijden 26 keer en kreeg er 27 tegen, dit is gemiddeld ongeveer 1 voor en tegen per wedstrijd. Dit is zowel voor als tegen erg weinig als je kijkt naar de andere clubs in de Nederlandse competitie. Alleen VVV-Venlo en ADO Den Haag maakten minder doelpunten, maar deze clubs kregen juist wel weer heel veel doelpunten tegen, wat meer zekerheid geeft voor een tegentreffer.

Vorm van een team

Wat vaak ook goed werkt, is het inspelen op de vorm van teams. De topteams in alle competities krijgen vaak geen goals tegen in wedstrijden tegen kleine clubs, maar wanneer ze in een dip zitten is deze kans een stuk groter. Bookmakers zien de topclubs vaak toch nog als grote favoriet, waardoor de quotering van beide teams scoren nog erg hoog kan zijn. Kijk daarom altijd op tijd welke teams er in vorm zijn of juist welke niet, om zo wedkantoren voor te zijn.

Gelijk opgaande wedstrijden

In wedstrijden tussen twee teams van hetzelfde kaliber komt het ook vaak voor dat beide teams scoren. Bij duels met een topfavoriet komt dit een stuk minder vaak voor, omdat dan de verschillen te groot zijn en de nul regelmatig wordt gehouden.

Teams die vaak tegen elkaar scoren

Sommige wedstrijden staan er om bekend dat er veel wordt gescoord door beide teams. Heerenveen – AZ is hier een goed voorbeeld van, want in de laatste twaalf ontmoetingen scoorden de teams in tien duels allebei. Let dus goed op wanneer dit duel op het programma staat, want de kans is erg groot dat ze allebei scoren in een onderlinge wedstrijd.

Wedden op beide teams scoren niet

Er is ook een tegenovergestelde weddenschap van beide teams scoren, namelijk beide teams scoren niet. Dit spreekt ook voor zich en de strategie bij deze weddenschap is eigenlijk precies andersom. Een topfavoriet die in vorm is houdt vaak de nul en dan is het verstandiger om op beide teams scoren niet in te zetten. Als er twee teams tegen elkaar spelen die weinig scoren, dan is de kans ook groot dat ze niet allebei scoren in één wedstrijd.

In veel gevallen is de kans dat beide teams scoren ongeveer even groot als dat ze beiden niet scoren. Daarom verschillen de quoteringen van deze twee weddenschappen vaak niet enorm veel van elkaar. De mogelijkheid tot winst voor jou als wedden zit dus in de details.

Is deze manier van wedden iets voor mij?

Beide teams scoren is een speltype dat altijd gebruikt kan worden, ook wanneer de verschillen klein zijn tussen teams. Op deze manier kan het dus ook een stuk interessanter worden om op topwedstrijden in te zetten. Je hoeft namelijk niet te bepalen wie er wint, maar alleen of beide teams scoren, of juist niet.

Het blijft natuurlijk altijd je eigen keuze en je moet altijd de juiste afwegingen blijven maken voordat je een weddenschap plaatst. Bedenk daarom of deze manier van wedden jou aanstaat, maar het is zeker het bekijken waard.