18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Uitleg: de Odds Boost bij bookmakers

Bob Ligthart

Verschillende bookmakers stellen interessante weddenschappen op voor wedstrijddagen, waarbij de quotes hoog zijn. Dit noemen ze een Odds Boost, maar wat houdt dit nou precies in en wanneer is het handig om deze spelvorm te gebruiken. Blijf lezen om hier achter te komen, want in dit artikel leggen we alles uit over de Odds Boost bij bookmakers.

Wat is een Odds Boost precies?

Het is een speltype waar nog niet al de bookmakers mee werken, dus het is ook nog minder bekend onder de online wedders. Odds Boosts zijn simpelweg weddenschappen die de bookmakers samenstellen en deze voorspellingen kunnen erg uiteenlopen. Zo zie je tijdens een Champions League-ronde vaak een optie om op drie teams in te zetten die waarschijnlijk gaan winnen. Een voorbeeld hiervan is: Manchester City, Real Madrid en Liverpool winnen. Door via deze methode te spelen wordt de quote hoger dan normaal en dit is dus de boost.
Een ander voorbeeld bij een wedstrijd als Barcelona – Juventus kan zijn: Thuisteam wint en meer dan 3.5 doelpunten. Hierbij geldt weer dat de quote hoger is dan normaal. Eén van de redenen waarom de odds hoger worden, is het feit dat je niks kunt combineren met deze weddenschappen. Het is dus niet mogelijk om een Odds Boost op hetzelfde spelformulier te krijgen als al je andere voorspellingen.
De Odds Boosts zijn niet altijd te gebruiken, zo is het bij sommige bookmakers maar één keer per dag mogelijk om deze vorm van wedden te gebruiken. Je krijgt van de bookmaker een Odds Boost token die je dus eens per dag in kunt zetten.

Welke bookmakers bieden dit aan?

Nog lang niet alle bookmakers gebruiken de Odds Boost, maar je ziet het toch steeds meer. Als het je wat lijkt om met de Odds Boost te spelen, kijk dan op de websites van bekende bookmakers. Daar zie je namelijk erg duidelijk hoe dit speltype werkt en waar je nou eigenlijk echt op inzet. Om te beginnen kan het dus verstandig zijn om bij één van de bekendste bookmakers de Odds Boost te gebruiken.

De voordelen van de Odds Boost

Het belangrijkste voordeel zit eigenlijk al in de naam Odds Boost, want de quotes zijn hoger dan normaal en dit is natuurlijk wat je wil. Hoe hoger de quotering is, hoe hoger jouw winst kan zijn. Het kan dus zelfs zo zijn dat je een voorspelling in gedachten had en dat deze ook beschikbaar is als Odds Boost. Dan is het natuurlijk verstandiger om via deze weg te wedden, omdat de quote hoger is dan dat die in eerste instantie zou zijn.
De Odds Boosts zijn ook bijna altijd realistische weddenschappen, dus erg haalbaar. De bookmakers stellen geen onmogelijke weddenschappen op, want dan zou niemand er op inzetten. Mocht je een keer echt niet weten waar je op wil zetten, kijk dan tussen de Odds Boosts of er een interessante bet bij zit. Let wel op dat de bookmakers natuurlijk ook uit zijn op winst, dus vergeet nooit de feiten te checken.
Het risico is in sommige gevallen kleiner, omdat je spelformulier niet te uitgebreid kan worden. Het is niet mogelijk om op bijvoorbeeld acht wedstrijden in te zetten en dan nog twee doelpuntenmakers en ga zo maar door.

De nadelen van dit speltype

Als je dus van grote weddenschappen houdt met veel wedstrijden, dan is de Odds Boost waarschijnlijk minder interessant voor jou. Zoals zojuist benoemd is het niet mogelijk om meerdere voorspellingen te combineren. Je zit dus echt vast aan de weddenschap die de bookmaker heeft samengesteld en kunt hier geen dingen aan toevoegen. Als je met een kleine inzet speelt, is het dus weer wel moeilijk om een mega winst te behalen.
Het is ook niet mogelijk om twee Odds Boosts met elkaar te combineren, want ook hiervoor geldt dezelfde regel. Daarnaast kun je bij veel bookmakers maar één keer per dag een Odds Boost gebruiken door een token in te zetten.

Odds Boost iets voor mij?

Het ligt natuurlijk aan de manier waarop je speelt en dus moet iedereen voor zichzelf de afweging maken. Ten eerste is het altijd interessant om even bij de Odds Boosts te kijken, want er staan vaak interessante weddenschappen tussen. De quotes zijn hoger dan wanneer je dezelfde weddenschappen zonder Odds Boost zou plaatsen, dus als er een voorspelling op die van jou lijkt, is het verstandig om met dit speltype te spelen.
Voor mensen die de touwtjes volledig in eigen handen willen hebben is dit een minder interessante manier van wedden. Je kunt geen combinaties maken waardoor de uiteindelijke winst ook heel hoog kan zijn met een lagere inzet. Het is wel aan te raden om even naar de Odds Boost te kijken, want het is nog best nieuw en dus redelijk onbekend bij veel wedders.