18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

UEFA en FIFPro bundelen krachten tegen matchfixing

admin

De Europese voetbalbond UEFA gaat samenwerken met FIFPro, de internationale vakbond voor profvoetballers. De twee partijen hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Hiermee moet het voor professionele voetballers makkelijker worden om een melding te maken van matchfixing.

Samen hebben de twee partijen besloten dat er een klokkenluider-app gebruikt gaat worden, genaamd ‘Red Button’. Dit is volgens de UEFA en de FIFPro het beste platform om snel te kunnen signaleren wanneer er mogelijke incidenten van matchfixing plaatsvinden.

Anoniem

De app ‘Red Button’ bestaat al zo’n tien jaar en via deze app kunnen gebruikers anoniem informatie delen wanneer ze een mogelijke situatie van matchfixing meemaken. Als spelers de app willen downloaden, kunnen ze van de FIFPro een downloadcode krijgen.

Coördinatie

“De nieuwe samenwerkingsovereenkomst stelt FIFPro in staat om via de Red Button-app ontvangen informatie uit te wisselen met de anti-matchfixing-eenheid van de UEFA”, verklaart de Europese voetbalbond. “Dit zal een nauwere coördinatie in de strijd tegen matchfixing vergemakkelijken.”

“Samenwerking binnen de hele voetbalgemeenschap, inclusief het gebruik van gemeenschappelijke kanalen voor klokkenluiders, is van cruciaal belang voor het identificeren en ontmantelen van geavanceerde, gesystematiseerde corruptieschema’s die de carrières en levens van professionele voetballers kunnen bedreigen.”