18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Tour de France 2020 wedden, tips & quoteringen

Bob Ligthart

Het heeft even geduurd, maar de Tour de France van 2020 staat voor de deur. Dit jaar later dan normaal en met een volledig Frans parcours. Wie volgt Egan Bernal op als winnaar van de Ronde van Frankrijk? In dit artikel behandelen we de kanshebbers en andere belangrijke zaken die jou kunnen helpen bij het wedden.

Hoe ziet de Tour de France er dit jaar uit?

Vorig jaar startte de Ronde van Frankrijk op 6 juli in de Belgische hoofdstad Brussel. Dit kwam doordat de gele trui 100 jaar bestond en het vijftig jaar geleden was dat de Belg Eddy Merckx zijn eerste tourzege binnensleepte. De Tour de France begint dit keer op 29 augustus in het Franse Nice en eindigt natuurlijk in Parijs, maar dit jaar wat later dan normaal. De renners komen dit jaar namelijk pas op 20 september over de definitieve finishlijn, wat bijna twee maanden later is dan tijdens de vorige editie. Wat wel hetzelfde gebleven, is het aantal etappes. De renners mogen weer 21 keer aan de start verschijnen om zo snel mogelijk naar de eindstreep te rijden.

Het wordt een vreemde editie voor de renners, want niet alleen de data van de Tour de France zijn anders dan in de voorgaande jaren. Er is bijvoorbeeld ook minder publiek aanwezig langst de wegen en het is voor familieleden ook niet altijd mogelijk om naar Frankrijk te reizen. Zo heeft het Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken het reisadvies voor bepaalde Franse gebieden aangescherpt.

Wedden op de winnaar van de Tour de France 2020

Egan Bernal was vorig jaar de snelste van het peloton, wat hem de gele trui opleverde. Alleen Geraint Thomas (+1.11), Steven Kruijswijk (+1.31) en Emanuel Buchmann (+1.56) bleven enigszins in zijn spoor. De winnaar van de vorige editie is dit keer niet de favoriet volgens de wedkantoren. Toto schat de kansen van Primož Roglič hoger in. Momenteel heeft een mogelijke eindzege van hem een quote van 2.65, terwijl dit bij Bernal een quotering van 3.55 oplevert. Tom Dumoulin en Thibaut Pinot zijn ook zeker niet kansloos met quotes van 7.50 en 8.00.

Toch lijkt het niet de Tour van Dumoulin te worden, want de renners gaan al vroeg de bergen in en er is dit jaar maar één tijdrit. De kans is dan ook groot dat Roglič uiteindelijk echt als kopman wordt aangewezen. Wedden op Roglič, Bernal of Pinot lijkt daarom de beste optie.

Wedden op top 3 Ronde van Frankrijk

De drie namen hierboven worden ook getipt als grootste kanshebbers om in de top drie te eindigen. Bij Roglič heeft dit een quote van 1.45, bij Bernal 1.60 en Pinot komt daarna met een quotering van 2.60. Dumoulin (2.80) en Tadej Progacar (3.85) vallen volgens de bookmakers net buiten het podium. De top drie die de wedkantoren aanhouden is erg logisch, want dit zijn op het eerste oog de drie grootste kanshebbers op de gele trui.

Wie wint het puntenklassement?

De renners strijden natuurlijk niet alleen om de gele trui, want er zijn ook nog andere klassementen. Het puntenklassement is er daar één van en dit is de categorie van de sprinters. De groene trui is datgene waarvoor de sprinters strijden. Vorig jaar was Peter Sagan veel te sterk voor de rest in dit klassement. Het is dan ook niet vreemd om te zien dat de zevenvoudige winnaar van de groene trui dit jaar weer als favoriet getipt wordt met een quote van 1.55.

De concurrentie lijkt ook dit jaar niet aan de Slowaak te kunnen tippen. Sam Bennet is zijn grootste concurrent, maar voor hem krijg je momenteel een quote van 5.50 als hij de groene trui weet te winnen. De tip is dan ook om ook tijdens deze editie gewoon weer op Sagan in te zetten.

Wedden op winnaar jongerenklassement

Egan Bernal won in 2019 de Tour de France en dit is nog knapper als je naar zijn leeftijd kijkt. De Colombiaan is pas 23 jaar, waardoor hij ook nog gewoon in het jongerenklassement uitkomt. Hij is dan ook de favoriet om de witte trui wederom te veroveren. Vorig jaar liet hij zijn concurrentie in het jongerenklassement op maar liefst 24 minuten. De verwachting is dat hij op 20 september weer met minimaal de witte trui op het podium staat en dit heeft een quote van 1.60. De enige renner die het hem moeilijk zou kunnen maken, is Tadej Progacar. Als je nu op hem inzet krijg je 3.35 keer je inzet terug als hij het jongerenklassement uiteindelijk wint.

Wie wint het bergklassement?

Net als bij de andere nevenklassementen zien de bookmakers ook bij het bergklassement één renner als de grote kanshebber. De bolletjestrui gaat volgens de wedkantoren in 2020 naar Julian Alaphilippe. Momenteel krijg je voor hem de laagste quote in deze categorie, namelijk 4.55. Hij won in 2018 ook al eens de bolletjestrui. Vorig jaar was Romain Bardet het beste in dit klassement en hij is de grootste concurrent van Alaphilippe met een quote van 10.00.

Er bestaat ook een kans dat Egan Bernal mee kan doen om deze trui. Als hij niet genoeg rijdt voor het algemene klassement, kan hij zich namelijk vol op het bergklassement storten. Bij zijn naam staat een quote van 25.00, maar dit zou dus wel een gok zijn.