18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Tour de France 2018: quotes, voorspellingen, wedden en tips

Tim Giesbers

De Tour de France komt er weer aan. Aan het einde van de week begint de koningsrit van het wielerseizoen. Op zaterdag 7 juli vindt de rit tussen Noirmoutier-en-l’Île en Fontenay-le-Comte plaats en de laatste etappe is op zondag 29 juli, van Houilles naar de Parijse Champs-Élysées.

Wil je in Nederland wedden op de Tour de France? Daarvoor kun je weddenschappen afsluiten bij Toto. In deze voorbeschouwing vindt je tips voor de favorieten en hun quotes, waarmee je jouw voorspelling kan samenstellen.

Wie wint de Tour?

Wedden op de winnaar van het algemene klassement is de meest voorkomende voorspelling die wordt gedaan. Tip voor de grote favoriet is wat Toto betreft Chris Froome, met een quote van 2.40. Hij werd afgelopen week vrijgesproken van dopinggebruik en mag zodoende toch van start gaan in de Tour, ondanks zijn eerdere uitsluiting. De winnaar van 2013, 2015, 2016 en 2017 zal dus voor zijn vijfde Tourzege gaan. De vraag is echter wel hoe fit hij is, na zijn kampioenschap in de Giro d’Italia van afgelopen mei.

Achter Froome zijn Richie Porte (quote van 4.75), Nairo Quintana (7.75), Mikel Landa (9.50) en Vincenzo Nibali (10.50) grote kanshebbers volgens Toto. De Nederlander Tom Dumoulin is een tip als nummer zes (quote van 13.00), maar ook hij reed een sterke Giro met een tweede plaats, dus is het maar zeer de vraag of hij geheel fit alle eenentwintig etappes in de Tour de France gaat afleggen. Insiders tippen ook Romain Bardet en Jakob Fuglsang als dark horses voor de eindzege. Hun quotes van respectievelijk 15.00 en 20.00 zijn erg interessant om te wedden.

Andere klassementen

Bij Toto kan ook worden gewed op het puntenklassement. Voor dit klassement telt niet de tijd waarin gereden wordt in alle etappes, maar tellen ritwinsten en tussensprints, waarvoor de renners punten kunnen krijgen. Peter Sagan is hier de ultieme tip om je voorspelling op te plaatsen. Hij krijgt ‘maar’ een quote van 1.40, maar dat komt dan ook omdat hij tussen 2012 en 2016 vijf Tours op rij het puntenklassement wist te winnen. Vorig jaar werd hij gediskwalificeerd, anders had hij wellicht ook hoge ogen kunnen gooien. Fernando Gaviria (4.25) en Michael Matthews (13.00) lijken outsiders om op te wedden.

Bij Toto kan niet gewed worden op de andere klassementen. Zo zijn er ook nog klassementen voor jonge renners (onder de 25 jaar) en het bergklassement, voor de beste klimmers. Tot slot bestaat er het ploegenklassement. Hierbij wint de wielerploeg met gezamenlijk de beste tijd in de Tour. Wel kan er gewed worden op de individuele ritten. Zo kun je elke dag een weddenschap plaatsen bij Toto met jouw voorspelling van de ritwinst.