18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

The Masters Golf 2021 – Voorbeschouwing, tips & quoteringen

Bob Ligthart

Er komt weer een mooie tijd aan voor de golfliefhebbers, want van 8 tot en met 11 april vinden de Masters van 2021 plaats in Georgia (VS). Misschien wel de meest prestigieuze major op de kalender. De voorbereidingsdagen zijn al van start gegaan, maar de eerste ronde begint op donderdag. Het is natuurlijk mogelijk om op dit toernooi te wedden. In dit artikel behandelen we verschillende tips en quotes die helpen bij het wedden op de Masters 2021.

Terug naar april

Vorig jaar zou de 84e editie van de Masters ook gewoon in april van start gaan, maar vanwege het coronavirus ging dit niet door. Het toernooi werd daarom verzet naar later in het jaar. Uiteindelijk speelde de Masters van 2020 zich af in November. De 85e editie wordt dit jaar dus wel weer in april gehouden.

Masters 2020

Vorig jaar won de nummer één van de wereld Dustin Johnson voor het eerst in zijn carrière de Masters. Hij deed dit uiteindelijk met vijf slagen minder dan zijn concurrenten. De golfers strijden op dit toernooi altijd om het felbegeerde groene jasje en in 2020 mocht Johnson dit dus aantrekken.

Johnson eindigde met een score van -20. Niemand deed het ooit beter op de Masters en daarnaast was het een evenaring van het laagterecord op een major. De winnaar werd gevolgd door de Australiër Cameron Smith en de jonge Koreaanse debutant Sunjae Im. Zij eindigden het toernooi met een score van -15.

Speelveld Masters golf 2021

De Masters van 2021 wordt natuurlijk in Georgia gespeeld op de Augusta National Golfclub. Het belooft een mooie Masters te worden, want de gehele top-50 van de wereld doet mee. Ook de nog niet zo lang geleden geopereerde Brooks Koepka, nummer elf van de wereld, is er gewoon bij. Tiger Woods, die het toernooi in 2019 nog won, ontbreekt dit jaar wel. De golflegende was onlangs nog betrokken bij een eenzijdig auto-ongeluk. Hij is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen, maar vanzelfsprekend niet fit genoeg om mee te doen aan de Masters.

Wedden Masters golf 2021

Er staan weer verschillende weddenschappen klaar om de Masters extra spannend te maken. In die weddenschappen is terug te zien dat de bookmakers Johnson als favoriet zien.

Winnaar Masters golf 2021

Dustin Johnson voert de lijst met favorieten aan met een quote van 9.75. Hieraan is ook te zien dat het voorspellen van een winnaar erg lastig kan zijn, want het is natuurlijk een hoge quotering. Er zijn vier grote concurrenten volgens de wedkantoren. Dit zijn de nummer vijf van de wereld Bryson Dechambeau (11.50), winnaar van 2015 Jordan Spieth (11.75), nummer twee van de wereld Justin Thomas (12.50) en de Spaanse nummer drie van de wereld Jon Rahm (12.75). Op voorhand heeft titelverdediger Johnson dus de beste papieren, maar er is een breed speelveld met kanshebbers.

Best presterende voormalig winnaar

Een andere weddenschap is het wedden op een voormalig winnaar van het toernooi, die dit jaar het hoogst eindigt op de ranglijst. Logischerwijs staat Dustin Johnson ook hier bovenaan de lijst. Op hem wedden levert een quotering van 2.64 op. Jordan Spieth zit hem op de hielen met een quote van 3.25. Daarna wordt het gat groter met Patrick Reed (7.30) en Sergio Garcia (8.80). Hier lijkt het al een stukje veiliger om op Johnson te wedden.

Wedden op winnende streek

De top van golf wordt gedomineerd door Amerikanen. Zo staan er in de top-5 vier Amerikanen en slechts één Europeaan. Dat is de nummer drie Jon Rahm uit Spanje. In de hele top tien zit er nog slechts één andere nationaliteit. De nummer acht van de wereld is namelijk Tyrell Hatton uit Engeland. Er is een weddenschap waarbij je kunt wedden op de streek waar de winnaar vandaan komt: Verenigde Staten, Europa of Rest van de wereld.

Volledig volgens de verwachting zijn de VS de favoriet met een quote van 1.61. Als de winnaar uit Europa komt, levert dit een quotering van 3.80 op. Rest van de wereld heeft een quote van 4.65, maar het lijkt ook dit jaar een Amerikaan te worden.

Top-5 Masters 2021

Het is ook al mogelijk om op golfers te wedden, waarvan jij denkt dat ze in de top-5 zullen eindigen. Hierbij komen de namen van Johnson (2.95), Dechambeau (3.40), Spieth (3.45, Rahm (3.50) en Thomas (4.30) wederom voorbij. Daarnaast zien de bookmakers Rory McIlroy (4.30) en Patick Cantlay (5.20) ook als goede kanshebbers.

Overige weddenschappen

Hier houdt het nog niet op met weddenschappen rondom de Masters golf van 2021. Zo kun je ook nog wedden op de top-10 of zelfs top-20 van het toernooi. Maar ook weddenschappen als ‘beste debutant’, ‘beste linkshandige speler’ en ‘beste amateur’ behoren tot de mogelijkheden.

Daarnaast is er ook nog per nationaliteit een optie waarbij je kunt wedden op degene die het volgens jou het beste gaat doen. Het loopt dus erg uiteen, want zelfs dit is nog lang niet alles. Ga dus vooral zelf nog op onderzoek uit om te bepalen welke weddenschappen het beste bij jou passen.