18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Systeemweddenschappen afsluiten op de Champions League

Tim Giesbers

Als sportwedder heb je natuurlijk maar één doel: juiste voorspellingen doen en zo meer winst behalen op de inzet die je hebt geplaatst. Een manier om ervoor te zorgen dat je de kansen op winst maximaliseert is het wedden met systeemweddenschap. Veel mensen kennen deze niet of weten niet hoe ze het beste aan systeemweddenschappen kunnen doen. Lees dit artikel om erachter te komen hoe je ze het beste kan gebruiken om in te zetten op de Champions League. 

Er is natuurlijk genoeg reden om in te zetten op de Champions League. De wedstrijden zijn van het hoogste niveau. Als je deze toch kijkt, kan het ook de moeite waard zijn in te gaan zetten op de duels. Daarnaast zijn in internationale wedstrijden de quoteringen vaak hoger dan bij nationale competities. In de Champions League zal de favoriet voor een wedstrijd alsnog een financieel aantrekkelijke quotering krijgen. Dit komt doordat de teams meer aan elkaar gewaagd zijn.

Wat is een systeemweddenschap?

Allereerst moeten we even kijken naar wat een systeemweddenschap precies inhoudt. Het is belangrijk deze niet te verwarren met de combinatieweddenschap. Hierbij kies je namelijk een aantal wedstrijden waarop je gaat wedden. Van deze voorspellingen worden de quoteringen vermenigvuldigd met elkaar waardoor je een complete hoge quote krijgt. Heb je hierna een van de weddenschappen fout, dan verlies je je complete inzet.

Hier komt het grote verschil met een systeemweddenschap aan het licht. Bij een systeemweddenschap hoef je namelijk niet per se alle wedstrijden juist te voorspellen. Het gaat nog steeds om het doen van meerdere voorspellingen (meestal tussen de drie en acht). Wanneer je deze weddenschappen gekozen hebt, moet je een systeem kiezen. Hierbij gaat het erom dat je kiest hoeveel van je voorspellingen goed moeten zijn.

Wat is een voorbeeld van zo’n systeemweddenschap?

Stel: je gaat wedden op de Champions League en je zet in op overwinningen van Real Madrid, Liverpool, Ajax en Napoli. Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een 2/4-systeem. Doe je dit, dan zeg je eigenlijk dat er twee van de vier goed moeten zijn. De bookmaker maakt dan automatisch koppeltjes, qua opties. Zo is er de situatie dat Real Madrid en Liverpool winnen, Real Madrid en Ajax, Real Madrid en Napoli, Liverpool en Ajax, et cetera.

Mocht Liverpool verliezen, dan gaan er drie van de zes mogelijke resultaten de prullenbak in, omdat in die gevallen Liverpool moest winnen. Bij een combinatieweddenschap kan je inzet sowieso de prullenbak in aangezien niet alles goed is. In dit geval krijg je toch winst op je inzet aangezien drie van de zes combinaties goed gedaan zijn.

Hoeveel krijg je uitbetaald bij een systeemweddenschap?

Het inzetten en daarmee uitbetaald krijgen werkt bij een systeemweddenschap net iets anders. Je krijg namelijk niet gewoon een vermenigvuldiging van de quoteringen als winst uitbetaald. Dat is wel makkelijker uit te rekenen bij een combinatieweddenschap maar ook hier hoeft het niet zo ingewikkeld te zijn. Je moet een andere manier gebruiken om te kijken wat je winst is.

Als we weer kijken naar het bovenstaande voorbeeld en we gaan ervan uit dat Real Madrid, Ajax en Napoli wel winnen, dan heb je dus drie van de zes combinaties aan voorspellingen goed. Had je initieel 1 euro ingezet, dan betaal je eigenlijk 6 euro omdat je inzet op de zes verschillende combinaties. Dat is 1 euro per mogelijke combinatie aan voorspellingen.

Hoeveel je wint? Dat ligt aan de quotes die overwinningen van Real Madrid, Ajax en Napoli met zich meebrengen. Over de 3 euro van de drie verkeerde voorspellingen krijg je niks terug, de andere 3 euro mag je vermenigvuldigen met de quotes om daarmee je uitbetaling te krijgen. Haal hier je inzet van af en je houdt je winst over.

Systeem Weddenschappen Calculator

Een heel handig hulpmiddel om bij systeemweddenschappen op de Champions League te gebruiken is onze gratis Systeem Weddenschappen Calculator. Hierop kun je meerdere dingen invullen: het systeem dat je hebt gekozen, de quoteringen van je weddenschappen, de inzet en per weddenschap of deze fout is of niet.
Op die manier kun je vooraf op heel eenvoudige wijze allerlei scenario’s doorrekenen. Zo kun je precies zien wat je goed moet hebben om geld te verdienen aan jouw systeem.

De calculator is altijd gratis. Het is een erg handig hulpmiddel om systeemweddenschappen beter te leren begrijpen. We raden je dan ook zeker aan om met de calculator aan de slag te gaan!

Heb je alleen een 2/4-systeem?

In eerdere voorbeeld hebben we ons alleen maar gericht op het voorbeeld waarin twee van de vier voorspellingen goed moeten zijn. Er zijn echter nog meer verschillende opties. Zo heb je ook het 2/3-systeem. Hier zet je in op drie wedstrijden, waarvan er twee goed moeten zijn.

Kijk bij andere voorbeelden goed naar het aantal verschillende combinaties dat gemaakt kan worden. In het geval van een 2/3-systeem zijn er drie opties. Stel je wedt dat Barcelona, Chelsea en Juventus winnen, dan zijn de opties dat Barcelona en Chelsea winnen of Chelsea en Juventus of Juventus en Barcelona. Het mag dus maar bij één van de drie wedstrijden misgaan aangezien anders geen enkele optie overblijft.

Er zijn nog veel meer verschillende systeemweddenschappen. Zeker als je kiest voor zes of zeven wedstrijden, heb je opties als 2/6, 3/6 of 4/6. Het aantal opties neemt steeds toe, dus kijk goed hoeveel combinaties je goed kan hebben en hoeveel winst je hiermee kan pakken. Bij een combinatieweddenschap ben je sowieso al je geld kwijt wanneer het bij één wedstrijd misgaat, maar bij een systeemweddenschap kun je nog steeds winst maken ook al gaat het bij één van de duels mis.