18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Systeemweddenschap afsluiten op meerdere competities

Bob Ligthart

Er zijn tegenwoordig talloze manieren waarop je kunt wedden en de systeemweddenschap is er daar één van. Hierbij combineer je verschillende bets en hoeft niet alles goed te zijn om winst te behalen. Dit is natuurlijk interessant nu de grote competities weer zijn herstart. In dit artikel laten we je zien wat de systeemweddenschappen inhouden en hoe je ze optimaal gebruikt.

Wat is een systeemweddenschap?

Een enkelvoudige weddenschap kent iedereen en dit is misschien ook wel de meest gebruikelijke van allemaal. De combinatieweddenschap zal ook niet onbekend klinken bij de meeste sportwedders. Dit houdt namelijk in dat je verschillende bets combineert, waardoor de quotes met elkaar vermenigvuldigd worden. Dit zorgt ervoor dat het winbedrag erg hoog kan uitpakken en dit maakt die manier van wedden ook zo populair.

De systeemweddenschap heeft veel weg van de combinatieweddenschap, maar het verschil is dat bij die eerstgenoemde niet al de voorspellingen juist hoeven te zijn. Dit verkleint het risico en is daarom erg interessant voor de meeste sportwedders. Het is dan wel zaak dat je jezelf goed indekt met de juiste combinaties, zodat je bij een onjuiste voorspelling toch nog geld uitgekeerd krijgt.

Populaire systeemweddenschappen

Net als bij andere weddenschappen zijn er ook bij deze vorm opties die populairder dan anderen. De Trixie-weddenschap is één van de gebruikelijkste systeemweddenschappen. Een Trixie bestaat uit vier combinatieweddenschappen: drie dubbele en één drievoudige. Dit betekent drie combinatieweddenschappen bestaande uit twee voorspellingen en één combinatieweddenschap bestaande uit drie voorspellingen.

Om het wat beeldender te maken, laten we het zien met een voorbeeld uit de Premier League. Morgen, 25 juni, staan er drie wedstrijden op het programma: Burnley – Watford, Southampton – Arsenal, Chelsea – Manchester City. Als je denkt dat Burnley, Arsenal en Manchester City winnen, plaats je de weddenschappen: winst Burnley & Arsenal, winst Burnley & Manchester City en winst Arsenal en Manchester City. Dat zijn de drie dubbele weddenschappen. Daarnaast heb je de drievoudige en dit is: winst Burnley, Arsenal & Manchester City. In het beste geval win je alle weddenschappen en pak je de meeste winst, maar bij één foute voorspelling is er ook nog niet veel aan de hand.

Er zijn nog veel meer systeemweddenschappen en de uitleg van een aantal van deze methodes lees je in het artikel: 5 populaire systeemweddenschappen.

Systeemweddenschappen-calculator

Het opstellen van een systeemweddenschap kost over het algemeen wel meer tijd dan bij een enkelvoudige weddenschap. Om tijd te besparen kun je onze systeemweddenschappen-calculator gebruiken, dit is erg handig voor iedereen die via systeemweddenschappen speelt. Dit middel laat je alle mogelijke uitkomsten zien, op basis van het soort systeem, jouw inzet en de verschillende quotes van de door jou gekozen weddenschappen.

Competities combineren

We gaven eerder in dit artikel een voorbeeld van een systeemweddenschap die toegepast kan worden op bijvoorbeeld de Premier League, maar dit kan natuurlijk ook bij andere competities. Het is zelfs in veel gevallen erg handig om verschillende competities te combineren in je systeemweddenschap. Soms staan er veel moeilijk te voorspellen affiches op het programma in één competitie en dan is het samenvoegen van voorspellingen uit meerdere competities een verstandige optie.

Nu de Premier League, Bundesliga, La Liga en Serie A weer draaien zijn er bijna elke dag wel wedstrijden in verschillende competities. Een perfecte tijd dus om het combineren van competities te testen. Zo zou je dit weekend ervoor kunnen kiezen om een combinatie van de volgende wedstrijden te maken: Sevilla – Real Valladolid, Norwich City – Manchester United en Lazio Roma – Fiorentina. Sevilla (1.41), Manchester United (1.53) en Lazio Roma (1.52) maken een aanzienlijke kans om te winnen, waardoor het een goede keus kan zijn voor de Trixie-weddenschap.

Het voordeel van systeemweddenschappen

Alle wedstrijden goed voorspellen is nogal eens lastig en bij een enkelvoudige of combinatieweddenschap ben je bij één verkeerde uitslag al de klos. Bij systeemweddenschappen is dit niet het geval, want bij één onjuiste voorspelling krijg je alsnog geld uitgekeerd. Daarnaast zorgt deze manier van wedden ook voor hoge winbedragen, omdat de quotes van verschillende wedstrijden worden vermenigvuldigd. Het is dan ook niet gek dat de systeemweddenschappen steeds populairder zijn onder de sportwedders.

Hoe begin ik met systeemwedden?

Systeemweddenschappen kosten je nou eenmaal meer tijd, dus zorg ook ten eerste dat je er goed de tijd voor neemt. Op die manier zorg je ervoor dat de weddenschap zo waterdicht mogelijk is. Een goede combinatie van verschillende wedstrijden kan er namelijk voor zorgen dat jouw winst zo hoog mogelijk is. Als er een wedstrijd onjuist voorspeld is, kan dit zelfs weinig gevolgen voor je hebben.

Bekijk het aanbod van de bookmakers ook goed, want er zijn erg veel competities die nu weer op volle toeren draaien. Blijf dus niet bij één competitie hangen. Ga op zoek in de wedstrijden van de Premier League, Bundesliga, La Liga en Serie A om de beste combinatie te maken.