18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Sturm Graz- Ajax voorspelling – wedden, tips en quotes 1 augustus 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Sturm Graz – Ajax, Champions League
Aanvang: woensdag 1 augustus 2018, 20.30 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.62

Ajax heeft zichzelf een goede uitgangspositie verworven voor het returnduel met Sturm Graz. Het bereiken van de derde voorronde in de Champions League ligt binnen handbereik. De volgende tips, voorspellingen en quotes worden behandeld bij het wedden op Sturm Graz – Ajax.

Vaak op achterstand

Lang kon Sturm Graz niet treuren om het 2-0 verlies in Amsterdam. Drie dagen na de Champions League-wedstrijd tegen Ajax speelde de ploeg uit de deelstaat Stiermarken zijn eerste competitieduel. Tegen promovendus Hartberg ging het niet van een leien dakje. Spits Philipp Hosiner schoot Sturm pas in de 82e minuut naar de 3-2 zege.

Hosiner heeft een goede reputatie opgebouwd in de Oostenrijkse Bundesliga. Hij scoorde in 103 competitieduels tot nu toe 57 keer. Tegen Ajax kwam hij verrassend genoeg niet verder dan een invalbeurt. De verwachting is dat hij in de return wel basisspeler is.

Sturm Graz speelde dit seizoen drie officiële duels. Naast de duels tegen Ajax en Hartberg won Sturm Graz in de beker van de amateurs van Siegendorf. Dat was het enige duel waarin de ploeg van coach Heiko Vogel niet op achterstand kwam.

De Oostenrijkers wonnen slechts één van hun laatste negen Europese duels. De ‘Blackies’ verloren onder meer van het IJslandse Breidablik en het Montenegrijnse Mladost Podgorica. Gezien de recente Europese historie is het niet geheel onlogisch te voorspellen dat Ajax de score zal openen in Graz. Wedden op ‘Ajax scoort het eerste doelpunt’ is qequoteerd op 1.61.

Wedden op de dubbele kans

Op basis van de statistieken heeft Ajax een meer dan behoorlijke kans om door te gaan. Slechts één keer eerder ging Ajax het schip in na het heenduel met 2-0 te hebben gewonnen. Dat was in 2013 toen Steaua Boekarest de terugmatch in de zestiende finale van de UEFA Cup ook met 2-0 won en na penalty’s te sterk was.

Nederlandse clubs kwalificeerden zich voor de volgende ronde van een Europees clubvoetbaltoernooi in 27 van de 30 gevallen als ze een 2-0 voorsprong uit het heenduel verdedigden.

Enige punt van zorg voor Ajax is de recente weinig florissante uitbalans in Europese duels. Vorig seizoen bleven de Amsterdammers zegeloos in Nice en Trondheim en zelfs in het succesvolle seizoen 2016/2017 vielen er maar twee overwinningen in negen duels op verplaatsing te noteren.

Dat Ajax zal winnen in Graz is daarom niet een voor de hand liggende voorspelling. Wedden op de dubbele kans is derhalve aan te bevelen: wedden op ‘Sturm Graz wint of een gelijkspel’ heeft een quotering van 1.65 bij Toto. Wedden op ‘Sturm Graz of Ajax wint’ is gequoteerd op 1.20. Wedden op een gelijkspel of winst van Ajax heeft een quotering van 1.20.

Teamnieuws

Sturm Graz lijkt over een volledig fitte selectie te beschikken en kampt niet met blessures. Ajax is daarentegen niet gevrijwaard van kwetsuren. Kasper Dolberg heeft nog steeds last van een buikblessure die hem in het heenduel tegen Sturm Graz al aan de kant hield. Zakaria Labyad keert terug na een schorsing van één Europees duel.

Ajax op Oostenrijkse bodem

De Champions League-finale van 1995 in Wenen buiten beschouwing gelaten speelde Ajax zes EC-duels op Oostenrijkse bodem. Drie keer wonnen de Amsterdammers van een Oostenrijkse club, drie keer was er een nederlaag. In slechts één van die zes duels hield Ajax de nul. Omdat Sturm Graz dit seizoen vooralsnog gemakkelijk goals incasseert is de voorspelling aannemelijk dat beide teams scoren. Die weddenschap, beide teams scoren, is qequoteerd op 1.62 bij Toto.

Sturm Graz – Ajax tip

Sturm Graz zal waarschijnlijk vol op de aanval gaan spelen om nog enige kans te maken. Ajax heeft aan een gelijkspel of een kleine nederlaag genoeg om door te gaan. Ajax hield in slechts één van zijn zes EC-duels op Oostenrijks grondgebied de nul. Tip: beide teams scoren, bij Toto gequoteerd op 1.62.

Sturm Graz – Ajax Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Sturm Graz: 3.50
Gelijkspel: 3.50
Winst Ajax: 1.97