18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Strategie voor voetbalwedden op late doelpunten

Bob Ligthart

Live wedden wordt steeds bekender en de mogelijkheden daardoor ook steeds groter. Een veelbelovende wedstrategie is het wedden op late goals. Deze methode is op meerdere sporten toe te passen, maar in dit artikel behandelen we de beste strategieën voor het wedden op late goals bij voetbalwedstrijden.

Live wedden

Het wedden op late goals gaat met name gepaard met live wedden en daarom nemen we deze manier onder de loep. Live wedden is precies wat het zegt, want de weddenschappen bij deze optie worden tijdens een wedstrijd geplaatst. Dit is dus ook een goede manier om een wedstrijd extra spannend te maken. Late goals zijn slechts één van de vele mogelijkheden en hier leggen we in dit artikel de focus op.

Hoe zien de weddenschappen van late goal eruit?

Under/ over

De meeste bookmakers gebruiken dezelfde opties omtrent late goals. Een van de meest gebruikte is een over/ under weddenschap. Hierbij wed je of het aantal doelpunten na een bepaalde tijd hoger of lager is dan een bepaald aantal. Het wedkantoor geeft dan aan na welke minuut deze weddenschap ingaat en wanneer deze is afgelopen. Bijvoorbeeld: Vanaf minuut 80:01 worden er meer of minder dan 0.5 doelpunten gescoord. Als je op over 0.5 doelpunten wedt, dan klopt je voorspelling als er een doelpunt valt na de 80e minuut. Je verliest als dit niet het geval is.

Het is ook mogelijk om het aantal te vergroten, want de bookmakers geven meerdere opties. Zo kan het ook zijn dat je kan wedden dat er na de 75e minuut meer of minder dan 1.5 of zelfs 2.5 keer gescoord wordt.

Wel of niet

De meest simpele manier van wedden op late goals is waarschijnlijk via het traditionele ja/ nee-principe. De bookmaker geeft dan een bepaalde minuut met daarbij de optie of er wel of niet gescoord wordt na dat tijdstip. Bijvoorbeeld: Wordt er na minuut 80 gescoord? Ja of nee. Hoe later het tijdstip, hoe hoger de quote voor ja is natuurlijk, omdat de kans op een goal na de 75e minuut groter is dan de kans na de 85e minuut.

Waarom wedden op late goals?

Er zijn verschillende redenen waarom het interessant is om op late goals te wedden. Zo sta je vaak voor minder verrassingen, kan je een keuze maken op basis van wat je gezien hebt en kun je actief spelen.

Sterker team

In veel gevallen is er op voorhand al een favoriet voor de eindzege, maar soms zie je dit pas in de wedstrijd. Als er een team aan het einde van de wedstrijd sterk de overhand heeft, kan het verstandig zijn om op een late treffer te wedden. Op basis van wat je gezien hebt kun je dus een hele goede afweging maken.

Meer risico

Aan het einde van een wedstrijd wordt er in veel gevallen meer risico genomen, omdat teams een resultaat willen halen. Als een team net voor tijd met 1-0 achterstaat, zal het er alles aan doen om de gelijkmaker te scoren. Het speelt daardoor waarschijnlijk erg aanvallend, waardoor het andere team juist ook weer kansen krijgt. Een laat doelpunt kun je daarom vaak aan zien komen.

Verslapping

Het komt natuurlijk ook vaak voor dat het favoriete team al met een aantal doelpunten voorstaat. De spelers nemen dan soms het gas even terug, waardoor de underdog juist weer kansen krijgt. De underdog komt in dat geval soms ook nog tot een aantal goede kansen en dus een late goal.

Goede wissels

Als een wedstrijd op slot zit, kan de trainer erg belangrijk zijn om goed te wisselen. Een wissel kan een duel namelijk een nieuw leven in blazen. Wedden op late goals is dus erg interessant als je het spelbeeld ziet veranderen door frisse krachten.

Wanneer niet wedden op late goals?

Het is niet altijd verstandig om op late goals te wedden, want als de bovenstaande factoren niet terug zijn te zien is de kans een stuk kleiner dat er late goals vallen. Wedden op late treffers is bijvoorbeeld niet verstandig wanneer een wedstrijd helemaal op slot zit. Het kan ook zo zijn dat twee teams allebei baat hebben bij een gelijkspel. Het is in die situatie ook niet slim om op een late goal te wedden als het kort voor tijd nog gelijk is. Deze zaken zijn elke wedstrijd weer anders, dus analyseer een duel goed en maak op basis van je eigen analyse een besluit.

Wat zijn de voordelen van wedden op late goals?

Een groot voordeel aan het wedden op late goals is het feit dat je een keuze kan maken op basis van het spel dat je tot aan dat moment hebt gezien. Voorafgaand aan een wedstrijd blijft het altijd onzeker hoe een team uit de kleedkamer komt. Als een team heel de wedstrijd kans na kans krijgt, is de kans groot dat er nog een late treffer valt. Dit kan je op die manier voorzien. Je kunt dus erg goed een eigen analyse maken van het resterende wedstrijdverloop, wat voorafgaand aan een wedstrijd veel moeilijker is.