18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Strategie: Controleer geblesseerde en geschorste spelers voorafgaand aan weddenschap

Maurice Krabbendam

Wie de kansen op winst bij een weddenschap wil maximaliseren, doet er goed aan om altijd de geblesseerde en geschorste spelers te controleren. In dit artikel leggen we de waarde van een goed overzicht van afwezigen uit.

Rekening houden met afwezigen

Wanneer je een voetbalweddenschap afsluit, houd je met verschillende zaken rekening. Logische zaken om naar te kijken zijn bijvoorbeeld de recente vorm van de twee teams, en onderlinge resultaten in eerdere ontmoetingen. Beiden zijn erg nuttig, maar belangrijk om te onthouden is dat een voetbalteam uit elf individuele spelers bestaat. Omdat sommige spelers erg belangrijk zijn voor de totale teamprestatie, is het goed om te weten wie er voor een bepaalde wedstrijd afwezig zijn.

Dit lijkt een voor de hand liggende opmerking, maar toch vergeten veel wedders in hun enthousiasme om een actuele check van de blessuregevallen te doen. Dat is ook wel te begrijpen, want het kan redelijk wat tijd kosten om het laatste nieuws telkens bij te houden en hierop je weddenschap aan te passen.
Dat kan gelukkig ook slimmer. Hier bij online-wedden-bookmakers zelf bieden we een overzicht van geblesseerde en geschorste spelers aan dat doorlopend wordt bijgewerkt door onze experts.

Actueel overzicht geblesseerden en geschorsten

Zodra je de pagina opent, zie je een up-to-date overzicht van alle spelers die op dit moment aan de kant staan door een blessure of een schorsing. Hierin worden verschillende categorieën gehanteerd. Een wit met geel kruis betekent dat een speler kortstondig geblesseerd is. Rood met witte kruizen duiden op een langdurige blessure. Is het kruis groen met wit, dan staat de speler alweer op het trainingsveld.
Naast de categorie, wordt waar mogelijk ook de exacte blessure en de verwachte terugkeerdatum aangegeven. Met al deze gegevens kun je een hele goede inschatting maken van wie er wel of niet speelt in de eerstvolgende wedstrijd van zijn club.

In dit overzicht staan voor de volledigheid ook alle schorsingen door rode of teveel gele kaarten vermeld. Wel zo handig!

Eredivisie en Europese competities

Het overzicht van blessures en geblesseerden is beschikbaar voor de Eredivisie en daarnaast de grote Europese competities, zoals de Premier League, Bundesliga, Champions League en Serie A. Dit geeft je de mogelijkheid om voor zeer veel wedmarkten in een heel kort tijdsbestek je blessurechecks te doen.

Ene speler belangrijker dan de ander

Hoeveel invloed de (mogelijke) afwezigheid van een speler heeft, hangt af van het soort team. Hoe belangrijker de individuele actie, des te eerder je aanpassingen zult maken als die belangrijke speler ontbreekt. Denk bijvoorbeeld aan een team dat heel erg leunt op een bepaalde spits voor z’n doelpunten, of een vleugelspeler voor voorzetten. Aanvoerders worden vaak ook gemist, net als spelmakers.

Belang van de bank

In de regel geldt dat clubs met een brede bank minder last hebben van een geblesseerde of geschorste speler. Bij Chelsea kunnen ze makkelijker een speler van hoog niveau als vervanger inbrengen dan bij een club als Willem II. Dit is ook een overweging om in gedachten te houden als je de blessures en schorsingsgevallen bij een club nagaat.

Profiteer van inzicht

Een blessure kan aanleiding geven om te profiteren van de quotes die een bookmaker aanbiedt. Teams krijgen hun quotes vaak toegewezen op basis van collectieve prestaties. Als een team het de afgelopen wedstrijden goed heeft gedaan en tegen een op papier mindere tegenstander moet, zal het relatief lage quotes toebedeeld krijgen, ook als er toevallig ineens twee belangrijke schakels ontbreken door blessures en schorsingen. Dit kan bijvoorbeeld een gelegenheid zijn waarbij je tegen mooie quotes op de underdog inzet, die meer kans heeft dan de noteringen doen vermoeden.

Het belangrijkste om te onthouden is dat blessuringen en schorsingen voor jou persoonlijk als wedder geen leed hoeven op te leveren. Ze vormen simpelweg een stuk informatie, waarmee je bij de bookmaker je voordeel kunt doen!