18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Star Sports opent eerste online wedkantoor

Tim Giesbers

De Britse retail-bookmaker Star Sports heeft zijn eerste online sportwedsite geopend. In samenwerking met de nieuwe platformprovider Two-Up Digital kunnen consumenten van Star Sports nu ook online hun weddenschappen afsluiten.

Twee maanden testen

Ben Keith, eigenaar van Star Sports, zegt: “We hebben lang gekeken naar de stap om online te gaan maar we wilden niets afdoen aan onze goede service naar consumenten toe. Two-Up Digital heeft een goede aanpak met een flexibel platform waarmee wij, voor het eerst, onze bedrijfswaarden kunnen inzetten voor online wedden.”

De nieuwe website starsports.net is inmiddels volledig te gebruiken na twee maanden beta-testen. Vorige maand was een van de grootste wedevenementen van het jaar, de Randox Health Grand National, en meer dan 150.000 weddenschappen op 65.000 elementen werden succesvol geregistreerd.

“Technologie van social media”

Robbie Morris, oprichter van Two-Up Digital, is ook blij met de samenwerking. “De technische platforms van veel concurrenten, gebruikt door veel grote aanbieders, zijn gebouwd op een oude technologie. Zij kunnen niet de snelheid en kwaliteit bieden die de bookmakers willen en verwachten.”

“Doordat we een frisse aanpak hebben en technologie van de grote social mediabedrijven gebruiken, kunnen we een platform aanbieden met veel meer flexibiliteit, schaalbaarheid en een betere gebruikersvriendelijkheid. Daar profiteren zowel de aanbieder als de consumenten van”, besluit Morris.