18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Stanley Cup 2020 wedden, tips & strategie

Bob Ligthart

De Stanley Cup 2020 is van start gegaan, wat betekent dat we weer een stapje dichter bij de finale zijn. Wie wint er dit jaar de prestigieuze ijshockey-trofee die wordt uitgereikt door de NHL? In dit artikel behandelen we de play-offs met de daarbij behorende tips en strategieën.

Wat is de Stanley Cup?

De National Hockey League, ook wel NHL genoemd, is de organisatie van het professionele ijshockey van Canada en de Verenigde Staten. Bovendien is dit ook de belangrijkste ijshockeycompetitie van de wereld. De Stanley Cup is de trofee die de winnaar van de play-offs uitgereikt krijgt, wat dus een enorme prestatie is voor een team.

Hoe ziet deze competitie eruit?

Teams

Er zijn 31 teams die meedoen aan de NHL en deze zijn verdeeld over twee conferences. De Eastern Conference en de Western Conference. Deze conferences zijn ook weer verdeeld in twee divisies. Zo is de Eastern Conference opgedeeld in de divisies Metropolitan en Atlantic. Central en Pacific zijn de divisies van de Western Conference. Central bestaat uit zeven teams en de andere divisies tellen acht teams.

Competitie

Het is niet zo dat de teams alleen tegen teams uit dezelfde competitie spelen. Een club speelt namelijk ook tegen clubs die niet in dezelfde divisie zitten, maar wel in dezelfde conference spelen. En zelfs hier blijft het niet bij, want elk team speelt ook nog behoorlijk wat wedstrijden tegen teams uit de andere conference.

Play-offs

De play-offs bestaan uit twee delen, namelijk de twee conferences. Acht teams uit de Eastern Conference nemen het tegen elkaar op en acht teams uit de Western Conference spelen tegen elkaar. Uiteindelijk komen hier twee winnaars uit en deze krijgen alvast een prijs, omdat zij de beste van een conference zijn. Het gaat natuurlijk wel om de Stanley Cup en de winnaar van de echte finale gaat dan ook met de hoofdprijs naar huis. Alle wedstrijden in de play-offs hanteren een best-of-seven format, wat belangrijk is om te weten tijdens het wedden.

Wedden op Stanley Cup

Net als bij andere sporten heeft ook de NHL ingegrepen om de verloren tijd in te halen, waardoor de play-offs alsnog gespeeld worden. De eerste play-offwedstrijd van de Stanley Cup vindt plaats op 11 augustus om half twaalf in de avond. Tijdens de play-offs worden er veel wedstrijden in een korte tijd gespeeld, wat erg interessant is voor sportwedders.

Tempa Bay Lightning – Columbus Blue Jackets

De openingswedstrijd van de play-offs gaat tussen Tempa Bay Lightning en Columbus Blue Jackets. In het reguliere seizoen eindigde Tempa Bay Lightning op een tweede plaats in de Atlantic divisie met 92 punten. Columbus Blue Jackets deed het wat minder met 81 punten in de Metropolitan divisie, waardoor het zesde werd. Tempa Bay Lightning is dan ook de favoriet om deze ronde door te gaan.

Dallas Stars – Calgary Flames

Dallas Stars kwam in de Central divisie uit en eindigde daar als nummer drie met 82 punten. Calgary Flames werd vierde in de Pacific divisie met 79 punten. Die verschillen zijn dus erg klein, maar dit was niet het geval toen de teams voor het laatst tegen elkaar speelden. Calgary Flames won toen met maar liefst 1-5 van Dallas Stars. Kijkend naar die statistiek en naar de vorm van de laatste wedstrijden moeten we concluderen dat de kans het grootst is dat Calgary Flames weer wint. Deze voorspelling heeft een quote van 1.95.

Boston Bruins – Carolina Hurricanes

In dit duel is Boston Bruins de duidelijke favoriet, want deze club eindigde het seizoen als nummer één in Atlantic divisie met 100 punten. Dit is het meeste aantal punten van alle teams. Carolina Hurricanes eindigde als nummer vier in de Metropolitan divisie met 81 punten. De laatste ontmoeting tussen deze teams eindigde in een 2-0 overwinning voor de club uit Boston. De tip is dat dit team weer wint, wat een quote van 1.74 heeft.

Vegas Golden Knights – Chicago Blackhawks

Toen de teams elkaar voor het laatst tegenkwamen werd het een erg eenvoudige zege voor Vegas Golden Knights. De wedstrijd eindigde in 5-1 en dit keer heeft het team weer de beste papieren. Het is de nummer één van de Pacific divisie en speelt tegen de nummer zeven van de Central divisie. Dit zou dan ook niet fout mogen gaan voor de Vegas Golden Knights en een overwinning van dit team levert een quote van 1.50 op.

Washington Capitals – New York Islanders

Washington Capitals eindigde de competitie met 90 punten en is daarmee de winnaar van de Metropolitan divisie. Het speelt tegen divisiegenoot New York Islanders, dat op de vijfde plek eindigde. Het gat tussen de teams was tien punten. De teams speelden aan het begin van het jaar twee keer tegen elkaar en beide wedstrijden kende een andere winnaar. Het lijkt er nu op dat de club uit Washington aan het langste eind trekt, wat een quote van 1.74 oplevert.

Colorado Avalanche – Arizona Coyotes

Colorado Avalanche gaat deze wedstrijd als favoriet in. Een zege van deze club heeft een quote van 1.54, terwijl een overwinning van de tegenstander een quote van 2.55 heeft. Dit is ook niet heel gek, want in het normale seizoen presteerde de club uit Colorado veel beter. De laatste ontmoeting tussen de teams was ook een eenzijdige wedstrijd, die Colorado Avalanche makkelijk won met 3-0. De weddenschap ‘Under 5.5 goals’ lijkt daarom erg aantrekkelijk met een quotering van 1.86.

Philadelphia Flyers – Montréal Canadiens

Aan het begin van het jaar won Montréal Canadiens met 1-4 van Philadelphia Flyers en dit is toch wel verrassend. De winnaar van dit duel eindigde namelijk op een magere vijfde plek in de Atlantic divisie. Philadelphia Flyers eindigde juist wel hoog. Het werd tweede in de Metropolitan divisie met 89 punten, wat er achttien meer zijn dan Montréal Canadiens. Gezien de eerdere ontmoeting en het verschil in punten kan het nog wel eens gelijk opgaan. ‘Over 5.5 goals’ kan daarom een interessante optie zijn met een quote van 2.15.

St. Louis Blues – Vancouver Canucks

St. Louis Blues, oftewel de winnaar van de Stanley Cup 2019. Dit jaar eindigde de club bovenaan in de Central divisie met 94 punten. Het is daarom niet vreemd dat een overwinning op Vancouver Canucks een quote van 1.62 heeft. De tegenstander eindigde als derde in de Pacific divisie, maar lijkt niet op te kunnen tegen St. Louis Blues. De voorspelling is dan ook dat de winnaar van vorig jaar de eerste wedstrijd wint.

Andere weddenschappen

Wedstrijdweddenschappen

Er zijn voor de Stanley Cup 2020 meer weddenschappen mogelijk dan alleen de bekende weddenschappen als wie wint de wedstrijd en hoeveel goals worden er gescoord. Zo kun je ook nog een correcte score invullen of inzetten op een winnaar van een bepaalde periode. Op deze manier kun je jouw wedopties in het ijshockey vergroten, maar let er wel op dat je eerst goed analyseert voordat je een bepaalde weddenschap test.

Winnaar Western Conference

Het is bij veel Europese bookmakers nog niet mogelijk om te wedden op de winnaar van de Stanley Cup, maar je kunt wel al wedden op de winnaar van de Western Conference. Colorado Avalanche en Vegas Golden Kings maken volgens de wedkantoren het meeste kans om naar de echte finale te gaan. Deze voorspelling heeft een quote van 3.60. De winnaar van de Stanley Cup, St. Louis Blues, komt daarna pas met een quote van 5.50. Dit zou dus ook een mooie weddenschap kunnen zijn, want het team heeft gewoon een goed seizoen achter de rug.