18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Sportwedden-omzet 888 stijgt met 35%, bedrijf noteert toch verlies

Maurice Krabbendam

888 Holdings heeft de halfjaarcijfers van 2017 bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat de omzet steeg vergeleken met 2016, maar door ‘exceptionele kosten’ noteert het bedrijf toch een verlies van $17 miljoen.

Omzetstijging

De 888-groep zag de totale omzet over de eerste helft van 2017 met 3% stijgen naar 270 miljoen dollar. Het sportwedden-gedeelte van het bedrijf had hier met een toename van 35% relatief het grootste aandeel in. Waar bookmaker 888 in de eerste zes maanden van 2016 een omzet van $25 miljoen genereerde, was dat in dezelfde periode dit jaar maar liefst 33,7 miljoen.

De casinotak kende een stijging van 6% naar 146 miljoen, terwijl 888 Poker het 1% beter deed dan vorig jaar, voor een totale omzet van $42,5 miljoen.

Exceptionele kosten

Ondanks de positieve cijfers, noteert 888 een verlies over H1 van 2017. Dit heeft te maken met ‘exceptionele kosten’ waar het bedrijf volgens een eigen omschrijving mee te maken kreeg. 888 Holdings reserveerde een bedrag van ruim $50 miljoen voor deze kostenpost. Het grootste gedeelte hiervan, zo’n 45 miljoen dollar, werd gereserveerd om “potentiële belastingtechnische zaken uit het verleden” omtrent de Duitse markt op te kunnen lossen, aldus 888 in een officiële verklaring.

Door deze extra kostenpost komt 888 uit op een verlies van 17 miljoen dollar over de eerste helft van 2017.

Vorige week kreeg 888 ook al slecht nieuws vanuit Engeland, waar de UK Gambling Commission (UKGC) het bedrijf een boete van 7,8 miljoen pond oplegde wegens het niet goed omgaan met sociale verantwoordelijkheden ten opzichte van kwetsbare klanten. Voor die boete zette 888 eerder al ruim vier miljoen pond opzij.

Reactie CEO

Itai Frieberger, Chief Executive Officer van 888, gaf een reactie op de cijfers. “888 is een behendig bedrijf met een flexibele ondernemerscultuur en bijpassend team. Terwijl de industrie in de tweede helft van het jaar te maken blijft krijgen met wettelijke tegenwind, is het derde kwartaal voor ons goed begonnen, en in lijn met de verwachtingen van het bestuur.”

Frieberger stelt dat het “sterke strategische momentum” van 888 doorzette dankzij de ontwikkeling van posities in gereguleerde markten. Daarnaast noemt hij meer diversificatie in producten en markten, alsmede verbeterde operationale effectiviteit als pluspunten.