18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Sportsbet klaagt CrownBet aan vanwege naamswijziging

Tim Giesbers

Sportsbet neemt juridische stappen tegen de Australische rivaal CrownBet. Dat laatste wedkantoor heeft namelijk plannen om de naam te veranderen naar Sportingbet. Sportsbet, onderdeel van Paddy Power Betfair, zegt in de bezwaarprocedure dat de naam te veel op de eigen naam lijkt en dat het consumenten in het land zou verwarren.

Eerdere overnames

CrownBet maakte eerder deze maand bekend bij de Australische autoriteiten te hebben aangegeven de naam te willen veranderen naar Sportingbet. Onder deze naam stond het bedrijf ook bekend, voor het vijf jaar geleden uit werd gekocht door William Hill.

De voorgestelde naamswijziging is een gevolg van de overname door The Stars Group, dat in februari 62 procent van CrownBet Holdings in handen kreeg. In april werd dit aandeel vervolgens uitgebreid naar 80 procent. Hierna werden ook de Australische zaken van William Hill gekocht voor ongeveer 250 miljoen euro.

Misleidend

De Australische krant Sydney Morning Herald heeft juridische stukken ingezien, waarin staat dat Sportsbet de naamswijziging wil tegenhouden omdat het consumenten zou misleiden omdat de twee namen te veel op elkaar lijken. Sportsbet beschuldigd CrownBet ook van een ‘flagrante minachting’ voor het recht om de naam Sportsbet te dragen.

De naamswijziging zou consumenten doen denken dat de twee bedrijven gelieerd zijn aan elkaar. Een woordvoerder laat weten: “Sportsbet neemt juridische stappen om het merk te kunnen beschermen en Australische consumenten te beschermen tegen misleiding in de wedmarkt.”

CrownBet heeft de eis afgewezen om de plannen voor de naamsverandering te laten varen. Wel heeft de bookmaker bij de Federale Rechtbank de zitting weten te vervroegen.