18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Sportsbet.io komt als eerste met cryptocurrency cash-out

Maurice Krabbendam

Een unicum bij Sportsbet.io, zo claimt de online bookmaker althans zelf. Het op Bitcoin en andere digitale munteenheden draaiende platform gaat als eerste een cryptocurrency cash-out aanbieden.

Weddenschap stopzetten

De cash-out an sich is niet nieuw, en is bij veel bookmakers terug te vinden. Dit is een optie waarmee wedders al voor afloop van een wedstrijd hun weddenschap kunnen stopzetten. Er kan dan een gegarandeerd winst- of verliesbedrag worden vastgesteld. Weliswaar voor een minder gunstige koers dan wanneer de uitslag van een weddenschap zou worden afgewacht, maar daartegenover staat dat situaties kunnen worden vermeden waarin het hele inzetbedrag verloren gaat.

“Toonaangevende cryptocurrency-bookmaker”

Sportsbet.io is dus wel de eerste die deze mogelijkheid met cryptocurrency als munteenheid gaat aanbieden. Naar eigen zeggen doet de bookmaker dit omdat veel klanten erom hadden gevraagd. Joe McCallum, directeur sportwedden van Sportsbet.io zegt er het volgende over: “Wij willen een toonaangevend wedkantoor zijn. Dit vereist niet alleen de beste wedden-content, maar ook een kwalitatief hoogwaardige gebruikerservaring. Deze verbeteren we verder met het introduceren van cash-out.”

Volgens McCallum bevestigt de introductie van de nieuwe feature de leidende status van Sportsbet.io in het segment van cryptocurrency-wedden, en laat het ook de toewijding aan z’n spelers zien.

Het is niet de eerste keer dat Sportsbet.io, opgericht in 2016 en onderdeel van de Coingaming Group, als eerste in de categorie cryptocurrency-bookmakers iets op de markt brengt. Zo werden in 2017 live streams geïntroduceerd, iets wat tot aan dat moment alleen nog te vinden was bij traditionele online wedkantoren.