18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Sportradar verlengt integriteitsdeal met Duitse DFL

Tim Giesbers

De Deutsche Fußball Liga (DFL) heeft de integriteitsdeal met Sportradar verlengd. De DFL is het overkoepelende orgaan van de Bundesliga en de Tweede Bundesliga. In 2005 startte de samenwerking tussen de DFL en Sportradar. Nu sluiten de partijen een deal voor de seizoenen 2019/20 en 2020/21.

Sportradar gaat het Fraude Detectie Systeem (FDS) inzetten om wedstrijden te analyseren. Het doel van de analyses is om eventuele verdachte wedpatronen te ontdekken. Hiermee kan de DFL dan weer zorgen dat de twee hoogste Duitse competities gevrijwaard blijven van mogelijke manipulatie.

Trainingen

Na de verlenging van de samenwerking gaat Sportradar de komende twee seizoenen alle wedstrijden in de Bundeliga en Tweede Bundesliga onder de loep nemen. Daarnaast behelst de deal ook de nacompetitie voor promotie/degradatie, de Duitse Supercup en vriendschappelijke wedstrijden van clubs uit de twee divisies.

Ook zal Sportradar de DFL verder ondersteunen. Zo zal het bedrijf trainingen geven aan spelers en stafleden van clubs uit de Bundesliga en Tweede Bundesliga omtrent de gevaren van matchfixing. Ook komt er een online training waarbij spelers en trainers voorgelicht worden over gokverslavingen.

Eerlijk

De vernieuwing van deze overeenkomst is een stap voor de DFL om de twee Duitse competities zo eerlijk mogelijk te houden. Eerder werd door de Duitse voetbalbond DFB al een samenwerking met Genius Sports bekendgemaakt. Dat bedrijf gaat samen met de DFB een nieuw integriteitsprogramma ontwikkelen en lanceren.