18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Sporten met grootste winstkans in wedden

Bob Ligthart

Er spelen heel wat factoren mee bij het plaatsen van een weddenschap en ze wegen niet allemaal even zwaar, waardoor de ene sport beter te voorspellen is dan de andere. In dit artikel gaan we in op die zaken, met als resultaat de sporten die de grootste winstkans opleveren.

Factoren die de winkans beïnvloeden

Aantal uitkomsten

Alle sporten zijn anders, waardoor de winstkans erg verschilt per sport. Er zijn bijvoorbeeld sporten waar meerdere uitkomsten mogelijk zijn. Denk aan team 1 wint, gelijkspel en team 2 wint bij voetbal. Dat zijn al drie keuzes, terwijl je bij een sport als tennis maar twee opties hebt bij de standaard 1×2-weddenschap. Minder keuze betekent procentueel gezien een betere winstkans.

Dominerende teams of individuen

Bij sommige sporten zijn er teams die er in hun eigen land met kop en schouders bovenuit steken, wat het wedden op die teams relatief veilig maakt. Zo was Liverpool erg dominant tijdens het vorige Premier League-seizoen. Wedden op dat elftal gaf zekerheid. Dit is slechts een voorbeeld uit de voetbalwereld, maar deze factor is ook aanwezig bij individuele sporten. Zo is Rafael Nadal de koning van Roland Garros. Wedden op hem tijdens dat toernooi levert ook een grote winkans op.

Aantal deelnemers

Het speelveld aan deelnemers kan ook erg verschillen. Bij wielrennen doen er bijvoorbeeld heel veel renners mee, waardoor het automatisch lastiger wordt om te voorspellen. Daarnaast kan er heel veel gebeuren tijdens een koers, wat het nog moeilijker maakt. Bij de Formule 1 doen ook relatief veel deelnemers mee, maar dit is juist relatief makkelijk te voorspellen omdat maar een handjevol serieuze kans maakt op winst.

Soorten weddenschappen

Grote sporten als voetbal zorgen voor talloze weddenschappen. Je kunt er alle kanten mee op: van het aantal doelpunten tot een speler die scoort, maar ook van een correcte score tot een team dat met meerdere doelpunten verschil wint. Kortom genoeg keuze. Hierdoor heb je meer opties, waardoor je ook makkelijker tot een weddenschap komt waarbij je de winstkans vergroot.

Er zijn ongetwijfeld nog meer factoren die meespelen bij het bepalen van de winstkans, maar de hierboven genoemden spelen bij de grote en meest bekende sporten een rol. Hier wordt het meest op gewed, waardoor het relevant is voor sportwedders.

Sporten met de grootste winkans

Tennis

Het single tennis is een echte één op één strijd zonder gelijkspel. Er komt dus altijd een winnaar en dit zorgt ervoor dat je in principe, zonder de kwaliteit van de spelers meegerekend, vijftig procent kans hebt op een juiste uitkomst. Daarnaast gaat een tenniswedstrijd over veel punten, dus als een tennisser echt beter is drukt dit zich vroeg of laat uit in de score. Je maakt bij deze sport niet mee dat één speler een stuk beter is, maar dat de ander in de laatste minuut nog gelijk maakt.

Het hedendaagse tennis heeft daarnaast erg dominante spelers. Zo heb je Nadal die aan de lopende band Roland Garros wint en Novak Djokovic die bijna altijd goed is en dus ook de overwinningen aaneenrijgt. Kortom, deze sport heeft bijna alle factoren die bijdragen aan een hoge winstkans.

Basketbal

Voor mensen die bekend zijn met de wereld van basketbal of de mensen die het niet erg vinden om wat research te doen, is basketbal ook sport om mee te nemen in de routine. De wedstrijden gaan tussen twee teams en het kan gelijk worden, net als bij voetbal. De kans is echter klein dat het bij basketbal in een gelijkspel eindigt, omdat het om veel punten gaat. Het is niet vreemd als een team meer dan honderd punten scoort tijdens een wedstrijd. Hierdoor komen verrassingen in het basketbal minder vaak voor dan bij voetbal.

De weddenschappen bij basketbal lopen ook erg uiteen. Bij deze sport is het namelijk ook mogelijk om een handicap te plaatsen of een draw no bet en ga zo maar door. Basketbal is dus over het algemeen beter te voorspellen dan voetbal en de opties van wedden zijn niet veel minder.

Boksen

Bij deze sport gaat het tussen twee individuen, waardoor ze alleen op zichzelf zijn aangewezen. Het is door de vorm dan ook vaak goed te zien wie de favoriet is. Een bokswedstrijd kan drie kanten op gaan: Bokser 1 wint, gelijkspel of bokser 2 wint. Het komt zelden voor dat een wedstrijd in een gelijkspel eindigt, dus deze valt in veel gevallen weg.

In het hedendaagse boksen zijn er ook vaak gevechten waarbij een hele duidelijke favoriet is. Dat maakt het ook makkelijker om op te wedden. Bij boksen worden geen trappen en ellebogen toegestaan, waardoor een verrassing ook minder vaak voorkomt. Dit is dan ook een reden dat boksen vaak goed te voorspellen is.

Voetbal

Bij voetbalwedstrijden komt het wel regelmatig voor dat een wedstrijd in een gelijkspel eindigt. De sporten hierboven zijn daarom in dat opzicht wat makkelijker te voorspellen. Toch is voetbal vergeleken met andere sporten goed te voorspellen, omdat een duel maar tussen twee teams gaat. Daarnaast is het de populairste sport ter wereld. Dat zorgt ervoor dat er gemakkelijk veel informatie over te vinden is. Op basis van die informatie kan je een weddenschap afsluiten die weloverwogen is.

Het aantal verschillende weddenschappen bij voetbalwedstrijden is ook enorm. Dit zorgt voor een grotere winstkans, omdat je meerdere kanten op kunt. De meest logische uitkomst kun je tussen de weddenschappen zoeken.

Sporten met grootste winstkans in sportwedden

Er blijft natuurlijk altijd een risico aanwezig bij het wedden op een sport, maar hierboven zie je dat sommige risico’s uitgesloten worden bij bepaalde sporten. Jezelf goed inlezen is ook een belangrijke factor bij het vergroten van je winstkans. Zorg er dus voor dat je altijd goed op de hoogte bent van de sport waarop je inzet.