18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Speler Elgin City ontkent aantijgingen wedcomplot

Tim Giesbers

Kane Hester, aanvaller van de Schotse voetbalclub Elgin City, heeft alle betrokkenheid bij een wedcomplot ontkend. Volgens de geruchten zou hij hebben samengewerkt met wedders om voor een bedrag van omgerekend circa 15.800 euro te frauderen bij Bet365.

De voetballer zou met drie mannen uit Montrose hebben besloten om bewust een gele kaart te pakken in de bekerwedstrijd tegen Hibernian. Deze kreeg hij dan ook in dit duel van scheidsrechter William Collum na een overtreding.

Bewust

Na het krijgen van de gele kaart zouden de drie mannen op hun weddenschappen een winst hebben gepakt van circa 15.800 euro. De drie hadden namelijk allen bij wedkantoor Bet365 ingezet op een gele kaart voor de 25-jarige spits.

De vier mannen worden ervan beschuldigd om een week voor de wedstrijd te hebben overlegd. De conclusie van dit overleg was dat Hester een bewuste overtreding zou maken tijdens de bekerontmoeting. Hiervoor zou hij een gele kaart moeten krijgen van de scheidsrechter van dienst.

Ontkennen

Volgens de beschuldiging hebben de drie mede-samenzweerders vijf afzonderlijke weddenschappen geplaatst op een gele kaart voor Hester. Zij ontkennen echter dat zij dit bekokstoofd hebben met de voetballer. De weddenschappen zouden niet met een serieuze insteek zijn geplaatst.