18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Serie A Italië geblesseerde en geschorste spelers

Maurice Krabbendam

Welke spelers zijn op dit moment geblesseerd of geschorst in de Italiaanse Serie A? Op deze site vind je een actueel overzicht terug met precies deze informatie erin. In dit artikel leggen we het belang van dit overzicht uit, en lichten we toe hoe je het kunt gebruiken.

Invloed van geblesseerde spelers

Iedere club kan vanzelfsprekend geblesseerde en geschorste spelers missen als kiespijn. Het beïnvloedt mogelijk de winstkansen van een team. Een overzicht van geblesseerde en geschorste voetballers helpt je om de werkelijke kracht van een club in te schatten, mocht je willen inzetten op de Serie A.

Wedders op voetbal die bovengemiddeld geïnteresseerd zijn in de Serie A hebben veel baat bij actuele overzichten van geblesseerden en geschorsten. Indien allesbepalende spelers zoals bijvoorbeeld topscorers en de belangrijkste doelpuntenvoorbereiders ontbreken vanwege een blessure of schorsing, dan kan dat alles veranderen.
Een danig verzwakte topclub ziet zijn kansen op een goede afloop van een Serie A-wedstrijd enorm slinken, zeker als de reservespelers geen goede vervangers blijken te zijn. Een middenmoter die gevrijwaard blijft van blessures en schorsingen is beter op elkaar ingespeeld en kan voor een verrassing zorgen.

Blindelings afgaan op puur de naam van een Serie A-club is niet aan te raden. Het gaat om de spelers die op het veld staan. Het is daarom essentieel dat je iedere week op de hoogte blijft van de actuele lijst van blessures en schorsingen op het hoogste Italiaanse voetbalniveau. Een dergelijk overzicht biedt je de mogelijkheid om een zorgvuldige afweging te maken. Zo heb je kennis van de ware sterkte van een team. Daarom bevelen we deze lijst aan alvorens je een weddenschap op een Serie A-wedstrijd plaatst.

Actueel overzicht Serie A afwezigen

Onze overzichtspagina met geblesseerde spelers in de Serie A, die doorlopend wordt bijgewerkt, is opgedeeld in segmenten per club. Bij iedere club zie je een rijtje spelers staan waar op dit moment iets mee aan de hand is. Dat kan een blessure of een schorsing zijn. Hoe langer het rijtje, des te voller de ziekenboeg en/of tribunerij met geschorste spelers is.

De informatie in het overzicht gaat verder dan alleen een lijstje namen. Allereerst staat bij iedere speler een gekleurd icoontje dat de ernst van de blessure aangeeft. Groen betekent fit of bijna fit, geel is een kortstondige of middellange blessure en als er een rood kruisje te zien is dan is het goed fout, want deze speler ligt langer uit de roulatie.
Het symbool met de gele en rode kaarten geeft aan dat deze speler in de eerstvolgende wedstrijd ontbreekt vanwege een schorsing.

Daarnaast wordt bij iedere speler een geschreven indicatie gegeven van de blessure en de verwachtte hersteltijd. Op deze manier heb je niet alleen een beeld van hoe de speler er nu voorstaat, wat handig is bij je actuele weddenschappen, maar kun je ook op de lange termijn kijken naar wanneer een speler weer inzetbaar is.

Blessureoverzicht in combinatie met programma

Een goede tip is om de verwachte duur van blessures bij een club naast het programma van die ploeg te leggen. Een kortstondige blessure van een topspeler hoeft niet cruciaal te zijn als zijn team de komende weken een makkelijker programma heeft. Is hij langer afwezig dan gaat zijn afwezigheid waarschijnlijk wel van invloed zijn.

Ook een korte blessure kan voor een club van grote invloed zijn. Het is bijvoorbeeld erg zuur als je net de topscorer mist tijdens de Champions League-finale. Zo heeft iedere club op bepaalde momenten de belangrijkste spelers harder nodig dan gedurende andere fases in het seizoen. Over het algemeen geldt: later in het seizoen, als de beslissingen vallen, komen blessures het slechtst uit.

Belang van geblesseerde speler

Nog een goede raad is om niet alleen te kijken naar wie er geblesseerd is, maar ook naar de invloed die deze speler normaal gesproken op het team heeft. Niet elke blessure telt in dit opzicht even zwaar.

Het gaat hier niet alleen om het simpele voorbeeld dat de eerste spits of vaste doelman altijd gemist zal worden. Ook van belang is in hoeverre de speler nodig is om het systeem van de ploeg en de tactiek van de trainer uit te kunnen voeren.
Bepaalde spelers zijn daarnaast echte leiders, en als zij wegens een blessure vervangen worden door een jongere, minder ervaren speler dan kan dat zomaar zijn weerslag hebben op het gehele team.

Anderzijds kan het zo zijn dat een team eigenlijk helemaal niet zoveel slechter wordt wanneer een bepaalde speler wegvalt. Dit heeft dan vaak ook te maken met de kwaliteit van zijn vervanger. Het gebeurt zelfs vaak genoeg dat een trainer er op deze manier achterkomt dat de vervanger eigenlijk een betere optie als eerste basisspeler. Het spreekwoord ‘de een zijn dood, is de ander zijn brood’ is hier van toepassing.

Samenvattend: kijk niet alleen naar de blessures, maar denk ook na over wat er zal gebeuren als deze speler niet meedoet in de volgende wedstrijd, en wat voor impact (of niet) dit op het presteren van het team heeft.

Raadpleeg altijd het Serie A-overzicht van geblesseerden

Ben je van plan om te gaan wedden op de Serie A? Zorg dan dat je altijd eerst het overzicht van geblesseerde en geschorste spelers naloopt. Je bent dan altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken en dit voorkomt dat je voor verrassingen komt te staan wanneer je de opstellingen in beeld ziet komen voorafgaand aan een duel. Het voorkomen van zulke verrassingen leidt weer tot een grotere kans op meer winst.

Tip: sla het overzicht op in je bladwijzers op je computer of mobiele telefoon. Dan ben je altijd slechts één klik verwijderd van deze zeer bruikbare informatie over de Serie A.