18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Serie A 2020/21 favorieten, tips & quoteringen

Bob Ligthart

Het vorige seizoen van de Serie A duurde lang vanwege de noodgedwongen corona-onderbreking. Hierdoor start het nieuwe seizoen van de Italiaanse competitie pas op 19 september. We blikken in dit artikel alvast vooruit op het aanstaande voetbaljaar in Italië, met de daarbij behorende tips en quoteringen.

Terugblik seizoen 2019/20

Het was een vreemd seizoen voor de clubs, omdat er midden in het seizoen een lange pauze zat en omdat er aan het einde geen fans meer op de tribunes zaten vanwege het coronavirus. In Italië werd de competitie uiteindelijk wel vervolgd en uitgespeeld. Het bleef lang spannend in het vorige seizoen, maar een paar speelronden voor het einde liep Juventus weg bij de concurrentie. De club was dan ook al een paar wedstrijden voor het einde kampioen, waardoor het in de laatste duels de teugels liet vieren. Internazionale eindigde hierdoor als nummer twee slechts één punt achter de kersverse kampioen. Atalanta Bergamo, Lazio en AS Roma veroverden de overgebleven plekken in de top vijf.

De strijd om de topscorerstitel werd ook pas laat in het seizoen beslist. Cristiano Ronaldo moest uiteindelijk met 31 goals zijn meerdere erkennen in Ciro Immobile, die maar liefst 36 keer het net wist te vinden in het afgelopen Serie A-seizoen. Dit was zelfs genoeg om de topscorer van Europa te worden, want hij troefde ook Robert Lewandowski (34 goals) af in de strijd om de Gouden Schoen.

Wie zijn dit seizoen de favorieten?

Juventus is zoals zo vaak de grote favoriet om de landstitel wederom te veroveren. De Oude Dame veroverde de titel vorig seizoen voor de negende keer op rij en de kans is groot dat het er tien op een rij worden. De wedkantoren hebben deze voorspelling momenteel een quote van 1.70 gegeven. Volgens de bookmakers kan Inter, net als in het afgelopen seizoen, de meeste weerstand bieden. Als de club uit Milaan het seizoen als kampioen eindigt, heeft dat nu een quote van 3.00.

Het is opvallend te noemen dat de wedkantoren Napoli de derde laagste quote geven bij het behalen van het kampioenschap. De club eindigde vorig jaar namelijk als nummer zeven. Atalanta Bergamo, AC Milan, Lazio en AS Roma eindigden vorig seizoen allemaal hoger dan Napoli, maar worden nu dus lager ingeschat.

Wedden op de top 4 van de Serie A

In het vorige seizoen was er een duidelijke top vier na 38 speelronden. Juventus werd kampioen met 83 punten, Inter tweede met 82 punten, Atalanta derde met 78 en Lazio vierde met een gelijk puntenaantal. Daarna viel er een gat met de rest van de competitie, want AS Roma eindigde als vijfde met 70 punten.

Momenteel is er nog niet heel veel veranderd in de selecties van de topclubs, dus eenzelfde top vier als vorig seizoen is niet ondenkbaar. De quotes om in de top vier te eindigen zien er per club als volgt uit: Juventus 1.01, Inter 1.08, Atalanta 1.70, Lazio 2.00. Napoli is wel een team om ook nog rekening mee te houden, want de club doet vaak mee om de bovenste plekken, al was dit in het afgelopen seizoen niet te zien. In het seizoen 2017/18 en 2018/19 eindigde de club uit Napels bijvoorbeeld wel nog als tweede. Napoli in de top vier levert momenteel een quotering van 1.40 op.

Wie wordt de topscorer van de serie A?

Ondanks dat Cristiano Ronaldo vorig jaar niet de meeste doelpunten maakte, zien de bookmakers hem dit keer toch als favoriet om de meeste goals te maken. Deze voorspelling heeft een quote van 2.75. Romelu Lukaku wordt volgens de bookmakers Ronaldo’s grootste concurrent met een quotering van 4.00. Deze quote is lager dan die van Ciro Immobile en dit is toch opvallend te noemen. Immobile werd topscorer van Europa en scoorde vorig seizoen maar liefst dertien keer meer dan Lukaku.

Ronaldo lijkt zijn draai inmiddels gevonden te hebben bij Juventus en hij heeft vaker bewezen dat hij meerdere seizoenen op rij meer dan 30 keer kan scoren. Zijn concurrenten zijn hier iets minder constant in, dus voorafgaand aan het seizoen is de conclusie dat de Portugees de meeste kans maakt op de topscorerstitel. Hij moet dan wel fit blijven en veel spelen, wat nog geen garantie is aangezien hij al 35 is.

Andere wedopties Serie A 2020/21

Naast het wedden op de kampioen, top vier of topscorer van de Serie A, zijn er nog een aantal wedopties voor het aankomende seizoen. Zo is het ook mogelijk om te wedden op de kampioen zonder meetellen van Juventus. Inter maakt bij deze ‘best of the rest’ weddenschap de grootste kans. Mocht Inter erin slage, dan levert dit momenteel een quote van 1.75 op. Er is ook een optie waarbij Juventus en Inter beiden zijn uitgesloten. ‘Napoli wint de Serie A zonder Juventus en Inter’ heeft hierbij de laagste quote met 2.75.

We hebben de weddenschap over de top vier al behandeld, maar er is ook nog een optie waarbij je kunt wedden dat een team in de top zes eindigt. Bij deze manier is het niet mogelijk om op Juve, Inter en Napoli te wedden, omdat deze kans volgens de bookmakers te groot is. Je kunt wel op teams als Atalanta, Lazio, AC Milan en AS Roma inzetten, maar de quotes zijn niet zo hoog voor deze clubs.