18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Schoring Trippier opgeschort, appjes lekken uit

Tim Giesbers

Dubbel nieuws over Kieran Trippier deze week. Net voor de kerstdagen kreeg de rechtsback van Atlético Madrid een schorsing van tien weken en een boete van omgerekend zo’n 77.000 euro opgelegd. Nu is de schorsing opgeschort, maar zijn er ook belastende appberichten uitgelekt.

Allereerst het goede nieuws voor de Engels international. Trippier kreeg de schorsing voor het overtreden van de wedregels, maar de uitvoering van de schorsing is door de FIFA uitgesteld tot maart. Daardoor hebben Atlético en Trippier de tijd om de schorsing aan te vechten bij het CAS.

Appberichten

De 30-jarige vleugelverdediger hield tijdenlang vol onschuldig te zijn en in beroep te willen gaan. Dat beroep kan nog wel eens lastig worden. Uit het onderzoeksrapport van de Engelse voetbalbond FA zijn namelijk belastende appberichten naar buiten gekomen.

Zo zou hij gesproken hebben over zijn op handen zijnde overgang naar Madrid. Een vriend van hem vroeg daarop of hij geld moest inzetten op die transfer. Het antwoord van Trippier daarop was: “Kan je doen, maat.” Later zei hij: “Geef mij niet de schuld als er iets misgaat. Dat zou niet moeten gebeuren, maar ik zeg het voor de zekerheid.”

Bevestiging

De Engelse voetbalbond accepteert op voorhand niet de excuses dat het als grapje bedoeld was. “De reden van de berichten is vrij helder. MB (de vriend, red.) wilde een bevestiging dat hij veel geld kon inzetten op de transfer van Trippier naar Atlético; Trippier gaf die bevestiging.”

De vriend van Trippier heeft meerdere malen ingezet op de transfer van de rechtsback. Uiteindelijk zou hij een bedrag van omgerekend 584 euro hebben ingezet. Over dit bedrag werd een uitbetaling gedaan van 1134 euro.