18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Scheidend directeur Italiaanse waakhond bekritiseert regering

Tim Giesbers

Giovanni Kessler heeft uitgehaald naar de beslissing van de Italiaanse regering om hem te ontdoen van zijn functie als directeur van de Italiaanse wedwaakhond Agenzia Dogane Monopoli (ADM). Afgelopen week werd Benedetto Mineo gepresenteerd als het nieuwe hoofd van het agentschap, maar Kessler is het niet eens met de stap.

Zuivering

Volgens Kessler brengt de aanstelling van Mineo de ‘onafhankelijkheid van de ADM in gedrang komt’. Zijn vertrek zou een ‘politieke zuivering’ zijn van de nieuwe regering, die actief is sinds afgelopen juni. “Ik ben uit mijn functie ontheven op basis van een al dan niet op waarheid berustend partijlidmaatschap”, verwoordt hij zijn kritiek.

“Er was geen functioneringgesprek en geen onderzoek naar mijn kwaliteiten, projecten en resultaten. Deze beslissing is puur een politieke”, besluit Kessler. Het vertrek van de directeur komt nadat de nieuwe regering een verbod instelde op wedadvertenties in het gehele land, dat in zal gaan vanaf 1 januari 2019.

Kritiek

Op die beslissing kwam veel kritiek. Zo noemde Maarten Haijer, secretaris-generaal van de European Gaming and Betting Association (EGBA) de maatregel ‘onpraktisch en averechts’. Paddy Power Betfair had ook kritiek. Bij monde van CEO Peter Jackson zegt het bedrijf dat het verbieden van advertenties ‘niet het juiste antwoord is’.