18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ruud Gullit presenteert SBC Awards

Maurice Krabbendam

Ruud Gullit neemt de presentatie op zich van de SBC Awards. Dat is een uitreiking voor bedrijven in de sportwedden-industrie die sinds enkele jaren wordt georganiseerd door Sports Betting Community. Gullit staat op 3 december op het podium in de Londense Battersea Evolution, waar de prijzen voor een verzameld publiek van 700 mensen uit de sportwedden-industrie zullen worden uitgereikt.

De Nederlandse oud-voetballer presenteert de avond niet alleen. Hij zal op het toneel vergezeld worden door Kirsty Gallacher, die al twintig jaar werkzaam is bij de Britse Sky Sports.

Gullit en SBC zeer verheugd

In een reactie op het nieuws laat Gullit weten: “Ik ben zeer verheugd dat ik de prestigieuze SBC Awards ga presenteren. Ik heb eerder met SBC samengewerkt, en weet zeker dat ze een geweldig evenement zullen verzorgen om de toppers uit de industrie te eren.”

Rasmus Sojmark, de CEO van SBC, had daar nog dit aan toe te voegen: “De SBC Awards zijn altijd een fantastische avond, waarop we het beste van het beste uit de sportwedden-industrie in het zonnetje zetten. Met Ruud Gullit en Kirsty Gallacher als presentatoren ben ik er zeker van dat het een onvergetelijke avond wordt, waarmee we alweer een succesvol jaar voor zowel de industrie als SBC kunnen afsluiten.”

Loopbaan Gullit

Ruud Gullit was als voetballer actief voor onder meer Feyenoord, PSV, AC Milan en Chelsea. In 1987 won hij de Gouden Bal, en in 1988 won hij met Oranje het Europees Kampioenschap voetbal. In de met 2-0 gewonnen finale tegen de Sovjet-Unie scoorde hij destijds de openingstreffer. Hij trainer bij onder andere Feyenoord.

De 57-jarige Gullit was ook al eerder actief in het sportwedden. Zo was hij enige tijd ambassadeur van online bookmaker Betclic.

41 Prijzen

Tijdens de SBC Awards worden dit jaar maar liefst 41 prijzen uitgereikt, waarbij de belangrijkste categorie ‘Bookmaker of the Year’ is. Er zijn verder onder andere prijzen voor de beste sociaal verantwoordelijke bookmaker, het beste opkomende bedrijf en de beste sponsordeal.