18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Quoteringen: Manchester City favoriet om Messi over te nemen

Tim Giesbers

Het is inmiddels hét grote verhaal van deze zomerse transfermarkt geworden: bij welke club speelt Lionel Messi volgend seizoen? De kans dat hij bij Barcelona blijft wordt steeds kleiner en een vertrek lijkt onafwendbaar. Bij de wedkantoren is Manchester City de grote favoriet geworden.

Voor hij definitief zou kunnen vertrekken, moet er nog wat kou uit de lucht worden gehaald tussen Barcelona en Messi. De Argentijn en zijn entourage gaan ervan uit dat een clausule geactiveerd kan worden waarmee hij transfervrij mag vertrekken, maar de club ontkent dat.

700 miljoen

Wanneer de clausule niet meer rechtsgeldig is, staat er een contractuele afkoopsom van 700 miljoen euro in het contract van de aanvaller. Het uiteindelijke bedrag zal wel wat lager uitvallen, maar er zijn alsnog weinig clubs die hieraan kunnen voldoen.

Manchester City loopt bij de bookmakers voorop, met een quotering van 1.75. Outsiders zijn Paris Saint-Germain en Internazionale, die beiden op 15.00 worden geschat. Andere topclubs als Manchester United (21.00), Chelsea (31.00) en Juventus (34.00) lijken een kleine kans te maken.

Blijven

Dan zou het natuurlijk ook altijd kunnen dat Messi besluit in Camp Nou te blijven. Hiervoor staat een quote van 2.10. Mocht je voor een verrassing gaan, dan staan er ook nog opvallende clubs tussen. Bij sommige bookmakers kun je wedden op een transfer naar Girona (101.00) of CFR Cluj (301.00).

Veranderde situatie

Hou wel een ding in de gaten. Als deze situatie rondom Messi en de wisselende quoteringen iets aanduiden, is het wel dat het lastig is voor wedkantoren om veranderende situaties in te schatten. Onlangs schreven we namelijk nog over de weddenschap ‘Messi tekent wel of niet bij voor 1 juli 2021‘, waarbij de kans het grootst leek dat hij zou gaan bijtekenen.

De situatie is inmiddels flink veranderd. Probeer dus altijd het nieuws goed in de gaten te houden, zodat je als eerste kunt profiteren van ontwikkelingen en gewijzigde quoteringen bij de bookmakers.