18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Puerto Rico presenteert plannen om sportwedden te reguleren

Tim Giesbers

Rosselló Nevares, gouverneur van Puerto Rico, heeft aangekondigd dat er plannen zijn voor wetgeving om online en offline sportwedden te legaliseren of reguleren in het door de Verenigde Staten bestuurde gebied. Volgens schattingen zou deze stap het eiland tussen de 38,9 miljoen en 60,1 miljoen opleveren.

De markt zou worden overzien door de nieuw te creëren Gambling Commission, die bestuurd zou worden door een bestuur van zeven personen. Deze worden gekozen uit de publieke en private sector. Hierin wordt ook de Administración de la Industria del Deporte Hípico, de autoriteit voor paardenraces, opgenomen.

Witwassen

Nevares hoopt dat de plannen doorgang vinden: “De industrie heeft het potentieel om van Puerto Rico een state-of-the-art jurisdictie te maken. Daardoor hebben we de kans een nieuwe markt op te starten die een positief effect zal hebben op onze economie. De wetgeving zal van Puerto Rico een eiland maken dat nationaal en internationaal een aantrekkingskracht gaat hebben op miljoenen mensen die op sportwedstrijden wedden.”

Er moeten volgens de gouverneur wel enkele extra regels in de wet worden opgenomen, zodat het voor minderjarigen bijvoorbeeld niet mogelijk wordt om te gaan wedden. Ook moeten consumenten worden beschermd tegen de mogelijke gevaren van wedden. Daarnaast wil het eiland witwassen en belastingontduiking tegengaan.

Belasting

Licentiehouders betalen 6 procent belasting voor weddenschappen in een fysiek wedkantoor en 11 procent voor online bookmakers. Dit is een van de laagste belastingtarieven in de Verenigde Staten. Volgens Nevares is dat mede bedoeld om aantrekkelijk te zijn voor aanbieders om zich op de markt van het eiland te begeven.