18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Premier League topscorers 2021/22: Favorieten en quoteringen

Cas Geleijnse

In de Premier League lopen ontzettend veel wereldklasse-spitsen rond. Het worden van topscorer van deze competitie is een geweldige prestatie. Er zijn verschillende mogelijkheden bij het wedden op de topscorer van de Premier League 2021/22. De Premier League start op vrijdag 13 augustus met de ontmoeting tussen Brentford en Arsenal. In dit artikel geven we je de favorieten en de quoteringen voor het aangaan van weddenschappen rondom de topscorerstitel van deze Engelse topcompetitie.

Bij het wedden op de topscorer voor dit seizoen is het slim om allereerst een blik te werpen op de topscorerslijst van het seizoen 2020/21. In dat seizoen werd Harry Kane met 23 treffers de topscorer van deze topcompetitie. Dat was één doelpunt meer dan Mohamed Salah van Liverpool. Kane speelt nu nog voor Tottenham Hotspur, maar hij staat in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester City.

Manchester United-middenvelder Bruno Fernandes eindigde als derde met achttien doelpunten. Patrick Bamford (Leeds United) en Heungh-min Son (Tottenham Hotspur) werden gedeeld vierde met elk zeventien doelpunten achter hun naam.

De favorieten

Al deze topscorers spelen ook in het seizoen 2021/22 nog in de Premier League en maken dus allemaal kans op de Gouden Schoen. Vorig seizoen maakte de topscorer van de competitie dus 23 goals. Ook in het seizoen 2019/20 maakte topscorer Jamie Vardy 23 doelpunten. In 2017/18 maakte Mohamed Salah er 32, er zit dus een groot verschil tussen het aantal doelpunten dat nodig is om de Gouden Schoen te winnen.

Harry Kane

Ook dit seizoen maakt Kane weer een grote kans om de meeste goals te gaan maken. De spits is bij de bookmakers favoriet. Mocht hij de transfer naar Manchester City maken, dan zal de Engelsman misschien nog wel meer kans maken op de titel. De ploeg van Pep Guardiola staat bekend om het maken van heel veel doelpunten, iets waar Kane zeker bij kan helpen.

Wedden op Kane als topscorer van de Premier League 2021/22 heeft een quotering van 4.25. Dat Kane doelpunten kan maken, laat hij de laatste seizoenen zien. In 2015/16 en 2016/17 was hij ook al topscorer van de Premier League. Alleen Thierry Henry won vaker (vier keer) de Gouden Schoen.

Mohamed Salah

Mohamed Salah werd vorig seizoen tweede op die lijst en ook dit seizoen is de verwachting dat hij als tweede achter Harry Kane gaat eindigen. Ook de Egyptenaar weet wat het is om de meeste doelpunten te maken in de Premier League. In 2017/18 maakte hij maar liefst 32 doelpunten en in 2018/19 was hij met 22 goals gedeeld topscorer met Sadio Mané en Pierre-Emerick Aubameyang. Dit jaar levert inzetten op Mohamed Salah als topscorer van de Premier League je 4.70 keer je inzet op.

Raheem Sterling

In tegenstelling tot Kane en Salah werd Raheem Sterling nog nooit topscorer van de Premier League. De buitenspeler van Manchester City kwam er in het seizoen 2019/20 het meest bij in de buurt toen hij als vierde eindigde met twintig doelpunten. Sterling is wel altijd in staat om te scoren en hij speelt bij het veel scorende Manchester City. Allemaal factoren om er rekening mee te houden dat hij topscorer kan worden in het seizoen 2021/22. Hierop wedden krijgt een quotering van 14.00 van de bookmakers.

Timo Werner

Timo Werner had een moeilijk eerste seizoen bij Chelsea. De Duitser was niet altijd even scherp voor het doel. Hij kreeg veel kansen, maar hiervan verprutste hij er ook veel op soms komische wijze. Uiteindelijk maakte Werner zes Premier League-doelpunten afgelopen seizoen. Toch hebben de bookmakers vertrouwen in de nummer negen van Chelsea. Dit zal alles te maken hebben met de hoeveelheid kansen die Werner krijgt. Bij Chelsea zullen ze hopen dat de spits nu in zijn tweede seizoen laat zien waarom ze zo veel geld voor hem betaald hebben. Wedden op Werner als topscorer van de Premier League heeft een quotering van 15.00

Bruno Fernandes

Sinds zijn komst naar Manchester United is Bruno Fernandes begonnen met scoren en daarmee is hij nog altijd niet opgehouden. Fernandes was de enige middenvelder in de top acht van de topscorerslijst van vorig seizoen. Omdat Fernandos ook de penalty’s neemt bij Manchester United, maakt hij sowieso een aantal doelpunten. Daarnaast heeft hij een fantastisch afstandsschot. Een naam om rekening mee te houden dus. Wedden op Fernandes als topscorer van de Premier League 2021/22 heeft een quote van 21.50.

Pierre-Emerick Aubameyang

De Gabonese spits van Arsenal maakte sinds zijn komst naar Engeland 64 doelpunten in 114 wedstrijden. In 2018/19 deelde hij de Gouden Schoen met Salah en Mané en in het seizoen 2019/20 werd hij tweede met 22 doelpunten. Vorig seizoen maakte ‘Auba’ slechts tien doelpunten. Hij en Arsenal zullen op beterschap hopen voor dit seizoen. Inzetten op Aubameyang als winnaar van de Gouden Schoen heeft een quotering van 22.50.

Jamie Vardy

Jamie Vardy is een ex-topscorer van de Premier League. In het seizoen 2019/20 schoot hij 23 keer raak, waardoor hij de Gouden Bal aan zijn palmares mocht toevoegen. In het seizoen van de landstitel van zijn Leicester City eindigde Vardy als tweede, hij maakte 24 doelpunten dat seizoen. Afgelopen seizoen vond de spits vijftien keer het net, maar je kunt hem nooit onderschatten. Wedden op Vardy als topscorer van de Premier League heeft een quotering van 24.50 bij de bookmakers.

Patrick Bamford

De verrassing van de lijst van vorig seizoen. Patrick Bamford promoveerde met Leeds United en deed het gelijk heel goed. In het eerste seizoen terug in de Premier League schoot hij zeventien keer raak voor de promovendus. Bamford is bij Leeds gebleven en zal dit seizoen opnieuw proberen te verrassen door veel te scoren. Inzetten op de Gouden Schoen-winst van Bamford krijgt een quote van 24.50.