18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Politie Maleisië arresteert 247 mensen vanwege illegaal wedden

Tim Giesbers

De Maleisische politie heeft in de afgelopen twee weken 247 mensen gearresteerd. Deze mensen waren betrokken bij illegale wedpraktijken, gericht op Chinese consumenten. Ook hebben de autoriteiten in het Aziatische land omgerekend zo’n 678 miljoen euro aan bezittingen in beslag genomen.

De laatste tijd zijn meer landen in Zuidoost-Azië bezig met het oprollen van online wedkantoren die zich illegaal richten op Chinese consumenten. Het wedkantoor waar het nu om ging had een omzet van 5,4 miljoen euro per maand. Dit maakten de autoriteiten bekend na de arrestaties.

Belasting

Eind september maakte het Chinese ministerie van Openbare Veiligheid bekend dat een samenwerking tussen China en Cambodja had gezorgd voor meer dan 1000 arrestaties in het kalenderjaar 2019 tot nu toe. Samen treden de landen op tegen illegale wedkantoren. Zij zijn niet de enige landen die hiermee aan de slag gaan.

Ook de Filipijnen doen mee met het aanpakken van de illegale praktijken. Carlos Dominguez III, minister van Financiën in het land, heeft het Filipijnse equivalent van de belastingdienst opdracht gegeven om de operaties van buitenlandse kansspelbedrijven stil te leggen wanneer ze geen belasting betalen.

Inlichtingen

De politie van Kuala Lumpur in Maleisië zegt dat het bedrijf dat nu is opgerold een Chinees bedrijf was dat in het buitenland gevestigd was om belasting in China te ontduiken. Datuk Seri Mazlan Lazim, politiechef in de stad, zegt: “Met behulp van publieke informatie en inlichtingen van de politie konden we het wedkantoor opsporen.”