18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Pinnacle trekt aanmelding Engelse licentie in

Maurice Krabbendam

Pinnacle heeft zijn poging een licentie te bemachtigen voor de Engelse wedmarkt in de ijskast gezet. De bookmaker heeft z’n aanmelding ingetrokken.

Sinds Pinnacle zich in 2014 terugtrok uit het Verenigd Koninkrijk, is het daar niet meer actief geweest. Destijds werd wel uitgesproken dat men zou proberen terug te keren indien er een licentie zou kunnen worden bemachtigd.

Uitspraak niet afgewacht

De aanmelding voor zo’n licentie was inmiddels dus ingediend bij de Engelse kansspelautoriteit, dat de aanvraag tot voor kort nog in overweging had. Pinnacle wacht de uitspraak echter dus niet af. In een post op Twitter maakte het bedrijf bekend de aanmelding in te trekken.

Over het waarom wilde Pinnacle kwijt dat het “nu niet het juiste moment is”. In het bericht zei Pinnacle ook dat het beseft dat sommigen teleurgesteld zullen zijn door het besluit, waaraan het toevoegde: “Wij blijven toegewijd aan het doel onze kleine marges, hoge limieten en unieke winnaars naar de Engelse markt te brengen.”

Vermoedelijk was bij Pinnacle de indruk ontstaan dat de Engelse kansspelautoriteit niet voornemens was de aanvraag van een licentie op korte termijn te honoreren.