18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Paddy Power verlaat Italiaanse markt in december

Maurice Krabbendam

Bookmaker Paddy Power heeft aangekondigd dat het de Italiaanse markt gaat verlaten. De Paddy Power Betfair group blijft wel actief in Italië, maar alleen met het merk Betfair. In december zal de website PaddyPower.it worden gesloten, waarna klanten geen toegang meer zullen hebben.

Het bedrijf zal z’n klanten de komende periode via hun accounts meer informatie verschaffen over wat er precies staat te gebeuren.

Mogelijke aanleidingen

De beslissing over het terugtrekken van het merk zou al in 2016 zijn genomen, nadat Paddy Power en Betfair hun bedrijven hadden samengevoegd.

Een exacte reden voor het besluit is niet gegeven. In Italië wordt de laatste tijd wel volop gespeculeerd over een aanstaande belastingverhoging voor bookmakers. Deze zou gelden voor zowel online als offline aanbieders van sportwedden.
Voor online aanbieders gaat het belastingtarief in 2018 naar verluidt met 1% omhoog, van 22% naar 23%. Offline partijen zouden geconfronteerd gaan worden met een stijging van 18% naar 19%.

Paddy Power heeft ook te maken met sterkere concurrentie. Plentwin365 nam onlangs Bet365 over, waarmee het de marktleider werd op het gebied van online sportwedden. Het bedrijf is ook een samenwerking aangegaan met voetbalclub Napoli, een collaboratie die veel aandacht heeft opgeleverd.

Succesvolle samenvoeging

De samenvoeging van Betfair en Paddy Power heeft voorlopig positieve financiële gevolgen voor de betrokken partijen. De omzet over het eerste halfjaar van 2017 was met 827 miljoen pond 9% hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder.