18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Paddy Power verdedigt zich tegen kritiek op ijsbeer-reclame

Tim Giesbers

Paddy Power heeft veel kritiek gekregen op een reclame voor het WK. Daar verdedigt het wedkantoor zich nu tegen. In de video wordt een ijsbeer met een spuitbus beschilderd zodat de Engelse vlag verschijnt op zijn huid. De bookmaker heeft nu aangegeven dat de beelden nep zijn.

Digitaal

De advertentie werd deze week uitgezonden op diverse kanalen. In de video is te zien dat een Russisch sprekende man de Engelse vlag en het logo van Paddy Power op de zijkant van een slapende ijsbeer spuit.

Nadat de advertentie verschenen was in de Britse krant Metro, kwam er veel kritiek op Paddy Power, voornamelijk via Twitter. Sommige consumenten noemden de reclame ‘verschrikkelijk’ en ‘grof’. Nu brengt het bedrijf dus naar buiten dat de ijsbeer niet echt bespoten is, maar dat het visuele effectbedrijf Framestore de ijsbeer digitaal heeft bewerkt.

Canada

Daarnaast maakte Paddy Power bekend dat de ijsbeer geen wilde ijsbeer is, maar een die privé eigendom is, met de naam Agee. Een filmcrew heeft de vlucht naar Canada gemaakt, waar Agee, de enige getrainde ijsbeer van Noord-Amerika, woont met baasjes Mark en Dawn Dumas. Hierna voegde Framestone terug in het Verenigd Koninkrijk de visuele effecten toe.

Paddy Power geeft toe dat het consternatie wilde opwekken met de advertentie, maar het heeft daarnaast ook bekendgemaakt dat het een bedrag met vier nullen heeft overgemaakt naar Polar Bears International, een goed doel dat strijdt voor het behoud van ijsberen.