18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Paddy Power Betfair waarschuwt voor Iers reclameverbod

Tim Giesbers

Peter Jackson, CEO van bookmaker Paddy Power Betfair, heeft uitgehaald naar voorstellen om een verbod op wedadvertenties in te stellen in Ierland. Hij is het er mee eens dat problemen rondom wedden moeten worden aangepakt, maar stelt dat er meerdere alternatieven zijn voor de politici om dit te doen.

President Michael Higgins kwam pas met zijn voornemen om wedreclames tijdens sportuitzendingen op televisie te verbieden. Volgens hem is dit nodig om de integriteit van de Ierse sport te verdedigen en het zou mensen beschermen tegen de gevaren die mogelijk gepaard zijn met sportwedden.

Committeren

Jackson is het niet eens met de mening van de president en zegt dat zijn bedrijf wel degelijk openstaat voor ideeën om verantwoord wedden nog hoger in het vaandel te zetten. Een compleet verbod op advertenties uit de wedindustrie gaat volgens hem te ver en betekent niet een oplossing voor de problemen.

“We zien graag dat er vooruitgang is voor de nieuwe kansspelwet”, zegt de CEO. “Als bedrijf zijn we bereid om ons te committeren aan deze nieuwe wetgeving, als deze is voltooid door de politiek. Ten alle tijden is Paddy Power Betfair een groot voorstander geweest van verantwoord wedden.”

Italië

Jackson verwijst in zijn kritiek op de plannen van Higgins naar Italië. In dat land werd recentelijk een verbod op advertenties ingesteld. Er kwam van diverse kanten veel kritiek op de beslissing, van bijvoorbeeld de industrie zelf, sportclubs die door wedkantoren gesponsord worden en door de European Gaming and Betting Association (EGBA), die het verbod contraproductief noemde.

In Ierland moet niet hetzelfde gebeuren, stelt Jackson. “Sommige landen kiezen voor een zeer strikte wetgeving. In Italië hebben we gezien dat het compleet verbieden van advertenties niet altijd het juiste antwoord is.”