18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Paddy Power Betfair koopt meerderheidsaandeel in Adjarabet

Tim Giesbers

Paddy Power Betfair heeft een meerderheidsaandeel van 51 procent in het Georgische online sportwedmerk Adjarabet verworven voor een initieel bedrag van 101 miljoen euro. Deze overeenkomst is volgens Paddy Power onderdeel van de strategie om in Europa uit te breiden, te beginnen met Georgië.

Adjarabet wordt gezien als een van de grootste aanbieders van heel Georgië met een marktaandeel van rond de 40 procent qua stortingen van consumenten. Daarnaast is het bedrijf ook actief in buurland Armenië, waar het werkt dankzij een exclusieve marketingsamenwerking met Adjaranet. In deze landen biedt het een scala aan diensten aan qua weddenschappen op sport en pokergames.

Strategie

Na een periode van drie jaar heeft Paddy Power Betfair de mogelijkheid om ook de resterende 49 procent van Adjarabet over te nemen. Peter Jackson, CEO van Paddy Power Betfair, zegt: “Deze acquisitie past in onze strategie om belangrijke posities te veroveren op aantrekkelijke online markten.”

“Mede door de technologie en capaciteiten van ons bedrijf hebben we er vertrouwen in dat Adjarabet sterk gepositioneerd wordt om door te kunnen bouwen op het succes.” Paddy Power Betfair heeft niet bekendgemaakt welke financiële impact de aankoop van Adjarabet heeft op de bedrijfsvoering van het bedrijf.

Structuur

Analisten hebben deze overname vergeleken met de aankoop van 51 procent van de aandelen van het eveneens Georgische Mars LLC door GVC Holdings in maart 2018. Deze was vergelijkbaar wat betreft structuur. De overname van Adjarabet wordt beter ingeschat door de plek als marktleider en de samenwerking met Adjaranet.