18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Paddy Power betaalt ook als videoscheids goal afkeurt

Tim Giesbers

Consumenten die dit weekend bij Paddy Power geld in hadden gezet op een doelpunt van Juan Mata tegen Huddersfield Town in de FA Cup zijn een handje geholpen door de bookmaker. De goal werd afgekeurd door de bij dit duel aanwezige videoscheidsrechter, maar Paddy Power heeft het bedrag toch uitgekeerd.

Dit zou de bookmaker doen bij elk doelpunt dat afgekeurd werd in de wedstrijden Chelsea – Hull City en Huddersfield Town – Manchester United in de vijfde ronde van het Engelse bekertoernooi. Bij deze twee duels werd namelijk gebruikgemaakt van een videoscheidsrechters (VAR). Als iemand in deze wedstrijden zou inzetten op een doelpuntenmaker en die desbetreffende speler zag zijn goal afgekeurd worden door de VAR, dan werd er alsnog uitbetaald.

“Consumenten voelen VAR niet in portemonnee”

Jeevan Jeyaratnam, werkzaam voor wedspecialist Abelson Info, zei eerder al dat het ‘hoogstwaarschijnlijk’ is dat sommige Britse bookmakers concessies doen bij beslissingen van de VAR. Hiermee zouden ze proberen consumenten gerust te stellen wanneer hun inzet benadeeld werd door de videoscheidsrechter.

Een woordvoerder van Paddy Power legt uit waarom deze beslissing is genomen: “Of je nu gelooft of de VAR zorgt voor eerlijkere voetbalwedstrijden of niet, dat maakt ons helemaal niks uit. We betalen alleen wel gewoon uit. Als een speler scoort en het wordt afgekeurd door de VAR, dan voelen consumenten dat niet in hun portemonnee.”

Mata op één lijn

De afgekeurde treffer van Juan Mata leverde sowieso al veel discussie op in de Britse media. Manchester United leidde op dat moment met 0-1 door een treffer van Romelu Lukaku. Ashley Young stuurde Mata diep en de Spanjaard passeerde doelman Jonas Lössl. Uit diverse herhalingen leek de middenvelder op één lijn te staan met de laatste verdediger maar de VAR besloot alsnog het doelpunt te annuleren. Door een tweede goal van Lukaku won United wel met 0-2.