18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Pact Spaanse coalitie voert kansspelhervormingen door

Tim Giesbers

Volgens Spaanse media gaan partijen in de Spaanse kansspelindustrie aangepakt worden met verdere restricties en hervormingen. Hiervoor heeft het minderheidskabinet van het Iberische land samenwerking gezocht met oppositiepartij Podemos, waardoor er een tijdelijke socialistische coalitie ontstaat.

Afgelopen week is minister-president Pedro Sanchez van de PSOE (Spaanse Socialistische Arbeiderspartij) rond de tafel gegaan met Pablo Iglesias, partijleider van Podemos. Samen hoopten ze een einde te maken aan de politieke impasse waar Spanje zich in bevindt sinds de verkiezingen vorig jaar. De twee partijen moeten nog de Catalaanse onafhankelijkheidspartij Esquerra Republicana aan hun zijde krijgen.

Monitoring

Volgens de Spaanse krant El País zijn PSOE en Podemos overeen gekomen om nieuwe ‘urgente maatregelen’ te nemen om de kansspelsector te reguleren. Dit zal zowel invloed hebben op fysieke als op digitale aanbieders. Zo willen de partijen een uitgebreide monitoring van wedinteracties introduceren.

Daarnaast zal de nieuwe coalitie de autonome gemeenschappen in Spanje instrueren om te voorkomen dat gokhallen en casino’s de deuren voor 22.00 uur openen. De regering wil ook meer federale controle krijgen over het openen van nieuwe locaties voor kansspelen.

Advertenties

Een verwachte maatregel die waarschijnlijk ook doorgevoerd gaat worden is het hervormen van de advertentieregels. Hiermee wordt de kansspelindustrie gelijkgetrokken met de tabaksindustrie wat betreft reclame maken. Het belangrijkste doel is het verlagen van het aantal advertenties.