18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Overzicht: varianten van weddenschappen met ‘Doelpuntenmaker’

Bob Ligthart

Een veelgebruikte manier van wedden is het inzetten op een doelpuntenmaker tijdens een voetbalwedstrijd, want dit brengt hoge quoteringen met zich mee. Tegenwoordig zijn hier talloze verschillende manieren voor en wij behandelen deze in dit artikel.

Wedden op doelpuntenmaker

Door de jaren heen zijn er natuurlijk heel veel verschillende opties bijgekomen wat betreft het wedden op voetbalwedstrijden. De bekendste is het inzetten op het winnende team, maar het inzetten op een doelpuntenmaker wordt in deze tijd ook veel gedaan. De naam zegt eigenlijk al wat deze weddenschappen inhouden, want je voorspelt wie er in een wedstrijd scoort. Als die speler daadwerkelijk scoort, win jij jouw weddenschap, mits de rest van de voorspellingen ook juist is.

Verschillende opties binnen het wedden op doelpuntenmaker

Bij deze manier van wedden zijn ook nog erg veel verschillende opties, zo kun je voorspellen wie de eerste of wie de laatste goal maakt. Het is ook mogelijk om op meerdere doelpunten van één speler in te zetten. Dit zijn nog lang niet alle mogelijkheden en daarom leggen we ze hieronder één voor één helemaal uit.

Eerste of laatste doelpunt in de wedstrijd

Deze variant spreekt ook voor zich, want het is simpelweg inzetten op degene die het eerste of laatste doelpunt van de wedstrijd maakt. Bij Liverpool scoren Mohamed Salah en Roberto Firmino vaak de laatste goal. Als je zo’n patroon opmerkt, is het inzetten op zulke spelers erg interessant. Deze manier van wedden neemt namelijk hoge quoteringen met zich mee, dus ook een groter winbedrag.

De quotes voor een doelpuntenmaker in de eerste helft zijn niet per se hoger dan voor een doelpuntenmaker in de tweede helft en andersom.

Toto werkt naast deze vorm ook nog met player specials, waarbij er nog meer mogelijkheden zijn gecreëerd voor het wedden op doelpuntenmakers. Zo heb je ‘speler scoort eerste goal van zijn team’ en dit geldt dus alleen voor de doelpunten van zijn team. Als zijn club 3-0 achter staat en hij maakt de 3-1, dan is de voorspelling ook nog goed. Deze variant levert een lagere quote op dan die hierboven beschreven staat door een lager risico.

Combinatie doelpuntenmaker en overwinning

Tegenwoordig is het ook mogelijk om twee soorten voorspellingen te koppelen als één voorspelling. Je hebt bijvoorbeeld: speler scoort en wint. Wanneer Barcelona speelt en je verwacht dat Lionel Messi scoort, dan is dit een weddenschap die voor jou goed zou kunnen werken.

Meerdere doelpunten

Er zijn spelers die ook vaak genoeg meer dan één doelpunt weten te scoren in een wedstrijd en hier is ook een variant voor. Het is mogelijk om een weddenschap te plaatsen als: Cristiano Ronaldo scoort twee goals of meer. In sommige gevallen is het ook mogelijk om in te zetten op een hattrick, waarvoor dus minimaal drie goals nodig zijn. Deze optie is eigenlijk wel alleen op de grote spelers gericht en dus niet op onbekendere spelers uit de wat lagere competities.

Tijdsgebonden weddenschappen

Een van de risicovolste manieren van wedden is het inzetten op dit speltype. Je kunt bij sommige wedstrijden namelijk wedden dat een bepaalde speler binnen vijftien minuten al scoort, soms zelfs al binnen tien minuten. Deze weddenschappen worden ook alleen bij topspelers gebruikt en hebben een erg hoge quote. Vaak levert deze manier van wedden zeker wel een quote van 15.00 op.

Bijzondere doelpuntenmaker weddenschappen

Het houdt nog niet op bij al deze soorten weddenschappen, want er zijn nog meer bijzondere varianten. Het is bijvoorbeeld ook soms mogelijk om in te zetten op een kopgoal van een speler. Dit zie je vaak bij wedstrijden van Juventus met Cristiano Ronaldo of bij Internazionale met Romelu Lukaku. Zoals je waarschijnlijk al verwacht, staat hier vaak een hoge quote op – meestal tussen de 6.00 en 15.00.

Een andere speciale kans is het inzetten op een doelpunt van buiten de zestien meter. Dit is natuurlijk ook risicovol en vandaar ook quotes die vaak rond de 10.00 waard zijn. Let hierbij goed op dat je goed nakijkt of een speler ook daadwerkelijk vaak buiten de zestien scoort, want dit is niet altijd het geval.

De laatste variant die we belichten is: directe vrije trap van buiten de zestien meter. Dit gebeurt zeker niet elke wedstrijd en je kunt hier dan ook niet bij alle duels op inzetten. Wanneer Lionel Messi speelt, zie je deze weddenschap wel regelmatig langskomen en dan heeft dit meestal een quotering van ongeveer 15.00.

Voor- en nadelen van wedden op doelpuntenmaker

Aan elk speltype zitten zo zijn voor- en nadelen en dat is hier ook zeker het geval. Een voordeel is het feit dat je alle kanten op kan, want er zijn erg veel verschillende manieren van wedden op doelpuntenmakers. Daarnaast zijn de quotes natuurlijk een stuk hoger dan bij een ‘gewone’ weddenschap op een winnaar van een wedstrijd. Het nadeel van deze manier van wedden is het grotere risico, want een doelpuntenmaker voorspellen is vaak moeilijker dan een winnend team.

Wanneer op deze manier wedden?

Wedden op een doelpuntenmaker is erg interessant voor mensen die van hoge quoteringen houden. Op deze manier kun je een erg hoog winbedrag winnen, al helemaal als je dit soort weddenschappen combineert. Het is belangrijk om goed in de gaten te houden wie er in vorm is en bijvoorbeeld al een paar wedstrijden op rij heeft gescoord. Dan nog blijft het natuurlijk altijd een risico, dus als je dit niet wil lopen kun je waarschijnlijk beter op een andere manier wedden.