18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Overzicht blessures Premier League seizoen 2019/20

Bob Ligthart

De Premier League 2019/20 is inmiddels een aantal speelronden oud en Liverpool heeft hierin al een flink gat geslagen met de concurrentie. Dit kan mede komen door de vele blessures die teams als Manchester City op het moment hebben. Het is dus van belang dat je goed op de hoogte bent van de geblesseerde en (geschorste) spelers voordat je een weddenschap plaatst. Daarom hebben we een overzicht met blessures in de Premier League, waarmee jij in het seizoen 2019/20 gemakkelijk kunt zien wie er niet bij de selectie zit. Lees hieronder hoe je deze tool het beste kunt gebruiken.

Waarom is het checken van geblesseerde en geschorste spelers zo belangrijk?

Ieder team heeft wel spelers die enorm belangrijk zijn voor de club en spelers die een minder groot aandeel hebben in het succes. De afwezigheid van een bepalende speler kan soms veel impact hebben op het spel van een team, dus ook op de resultaten. Voor een coach is er dan ook niets zo vervelend als het constant moeten veranderen van zijn opstelling door blessures en schorsingen.

In het seizoen 2019/20 kampen tot nu toe verschillende topclubs in Engeland ook al met veel blessures, waardoor er bijna elke week weer een aangepast elftal op het veld verschijnt. Manchester United is hier een goed voorbeeld van, want mede door blessureleed vroeg in het seizoen bij onder anderen Paul Pogba, Anthony Martial, Jesse Lingard en Luke Shaw staat het momenteel op de twaalfde plaats in de Premier League. Ook stadsgenoot Manchester City heeft al veel spelers uit zien vallen in het nog prille voetbalseizoen. Zo miste het in sommige wedstrijden bijna de gehele achterhoede en was het in aanvallend opzicht ook gehandicapt zonder spelers als Kevin de Bruyne en Leroy Sané. De Belgische middenvelder kon het afgelopen weekend niet spelen wegens een blessure, waardoor er veel creativiteit verloren ging. De wedstrijd tegen Wolverhampton werd uiteindelijk ook verloren met 0-2. De Bruyne was dit seizoen al goed voor twee goals en acht assists, dus het heeft wel degelijk invloed of hij speelt.

Dit zijn al twee van de vele voorbeelden waarom het zo belangrijk is om te checken wie er wel en wie er juist niet speelt. In de rest van het seizoen zullen situaties zoals deze bij de verschillende clubs blijven voorkomen. Door het overzicht van geblesseerde spelers in de Premier League 2019/20 telkens te checken, kun je deze informatie gebruiken bij je weddenschappen.

Hoe kun je te weten komen wie er geblesseerd of geschorst is?

Eerder in dit artikel haalden we ons overzicht met geblesseerde en geschorste spelers van de Premier League al aan. Dit is dan ook de gemakkelijkste manier om erachter te komen wie er gedurende het seizoen 2019/20 niet inzetbaar zal zijn wegens blessureleed of een schorsing. Bovenaan die pagina is te zien wanneer de lijst voor het laatst is bijgewerkt, waardoor jij weet of de laatste wijzigingen al meegenomen zijn. Als er een club uit de Engelse competitie ontbreekt in het overzicht, dan betekent dit dat de club op dat moment geen last heeft van blessures of schorsingen.

Voordat je het overzicht gaat gebruiken zijn er nog een aantal dingen die je moet weten over dit hulpmiddel. Naast elke naam van een geblesseerde speler in de Premier League staat een kruisje met daaromheen een rood, geel of groen bolletje – dit geeft de ernst van de blessure aan. Een langdurige blessure heeft bijvoorbeeld een rood icoontje en zo weet je dus gelijk dat de desbetreffende speler voor een langere tijd uit de roulatie is. Als het bolletje geel is, dan betekent dit een middellange of onbekend lange blessure en is de speler dus nog niet inzetbaar. Bij een groen icoontje kun je de speler snel terug verwachten, want dit betekent dat hij alweer aan het trainen is. In veel gevallen staat er zelfs nog beschreven wat een speler mankeert en wanneer hij dit heeft opgelopen. Als de datum van zijn terugkeer ongeveer bekend is, dan vind je dit ook achter zijn naam.

Dan is er nog een ander icoontje, namelijk een bolletje met daarin een gele en rode kaart. Dit staat natuurlijk voor het feit dat de speler is geschorst en hierbij staat ook de straf genoemd, dus hoeveel wedstrijden de schorsing bedraagt.

Waarom is overzicht geblesseerden Premier League 2019/20 zo belangrijk?

Met dit overzicht van de geblesseerden in de Engelse competitie in het seizoen 2019/20 ben je altijd op de hoogte van de geblesseerde en geschorste spelers. Met veel afwezigen functioneert een team natuurlijk niet zo goed als wanneer iedereen fit is en mag spelen. Momenteel is Liverpool de koploper van de Premier League met een gat van acht punten, maar het heeft ook veel minder blessures dan de andere topclubs in Engeland. Dit puntenverschil kan ook zomaar verkleind worden als Jürgen Klopp belangrijke spelers als Virgil van Dijk, Mohamed Salah of Sadio Mané moet missen. Als jij voor de wedstrijd al weet dat zulke bepalende spelers niet meedoen, dan kan dat jou enorm helpen bij het plaatsen of juist niet plaatsen van een weddenschap.

Je moet natuurlijk wel goed overwegen of de ontbrekende spelers daadwerkelijk belangrijk zijn voor hun club en of het een groot gemis is dat zij niet spelen. Zo hoeft een vervanger niet per se een verslechtering te zijn, maar in sommige gevallen juist wel en dan is het misschien verstandiger om niet op de favoriet te wedden.

Wat voor invloed hebben geblesseerde en geschorste spelers op een weddenschap?

Bookmakers spelen natuurlijk in op afwezige spelers, want een compleet elftal is natuurlijk beter voorbereid dan een team met veel wijzigingen. Als sterspelers ontbreken, bijvoorbeeld Harry Kane bij Tottenham Hotspur, dan gaat de quote van een overwinning van die club omhoog. Je kunt de bookmakers ook voor zijn in zo’n situatie en wanneer je dan snel op de tegenstander wedt, die nu meer kans op een overwinning heeft dan eerst, kun je dat misschien nog tegen dezelfde hogde odds doen.

Hoe kun je het overzicht het beste gebruiken?

Het beste is natuurlijk om elke keer voordat je een weddenschap plaatst via ons al eerder genoemde overzicht de blessures en schorsingen door te nemen. Hier zie je alle geblesseerde en geschorste spelers van de Premier League in het seizoen 2019/20, waardoor je niet verrast wordt na het plaatsen van een bet. Maar er is nog meer, want we hebben niet alleen een overzicht van de Engelse competitie. Er zijn namelijk ook nog pagina’s van de geblesseerden en geschorsten uit de Champions League, Europa League, Eredivisie, Bundesliga, Primera División, Serie A en de Süper Lig. Hier kun je dus ook terecht als je op wedstrijden uit andere competities gaat wedden.