18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Oprichter Unibet stopt als voorzitter Kindred Group

Tim Giesbers

Investeerders van de Kindred Group hebben van het bedrijf te horen gekregen dat Anders Ström niet herverkiesbaar is als niet-uitvoerend voorzitter. De Zweed was in 1997 oprichter van Unibet, wat in de loop van de tijd uitgroeide tot moederbedrijf Kindred.

Zijn eerste doel was om een telefonische kansspelservice te kunnen aanbieden aan Zweedse consumenten. Drieëntwintig jaar later is Unibet onder de vlag van Kindred uitgegroeid tot een van de grootste wedgiganten ter wereld. Klik op deze link voor een uitgebreid profiel van het bedrijf.

Belofte

Ström gaf een persoonlijke verklaring over zijn aanstaande vertrek: “Enkele jaren geleden heb ik mezelf de belofte gedaan dat ik voor mijn vijftigste verjaardag afstand zou nemen van de termijnposities in de bedrijven waarin ik ben geïnvesteerd. Dan kan ik meer tijd besteden aan het beheren van de investeringen en met mijn gezin.”

Twee jaar na de oprichting van Unibet kwam het bedrijf met de eerste Engelstalige en Zweedstalige websites. Daarnaast werd ook een licentie aangevraagd op Malta. In 2000 werd Ström bedrijfsvoorzitter, een rol die hij ook bij Kindred zou voortzetten.

Stabiel

Evert Carlsson, voorzitter van de benoemingscommissie van Kindred, zegt: “Door de jaren heen is Ström een ​​belangrijke en inspirerende aanwinst geweest voor het bestuur van Kindred. Hij heeft het voorzien van diepgaande kennis van de branche en bijgedragen aan een stabiel en bekwaam bestuur.”

Ström zal als investeerder bij het bedrijf betrokken blijven. “Kindred heeft een fantastische reis gemaakt in de 23 jaar die zijn verstreken sinds ik het bekendste merk, Unibet, heb opgericht. Daarom kijk ik ernaar uit om als eigenaar en investeerder aan een dergelijke waardegroei deel te nemen.”