18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ook William Hill opent nieuw kantoor op Malta

Tim Giesbers

Bookmaker William Hill heeft plannen om een nieuw kantoor te openen op Malta om zich voor te bereiden op de aanstaande Brexit. Het bedrijf heeft een hoofdkantoor in Gibraltar maar het blijft onduidelijk welk effect het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie heeft op overzeese gebieden als Gibraltar.

Geen effect voor andere vestigingen

Bet365 gaat ook een kantoor openen op Malta, maar heeft wel aangekondigd ook actief te blijven in Gibraltar. Ulrik Bengtsson, directeur bij William Hill, maakte ook een dergelijke stap bekend. In gesprek met Times of Malta zei hij dat het nieuwe kantoor op Malta “geen effect” zou hebben op andere vestigingen.

“We zetten een nieuw kantoor op Malta op en een nieuwe organisatie voor onze internationale plannen. Zeker de plannen die we gaan uitrollen na de Brexit”, zegt Bengtsson, die eerder al de Betsson-operaties op Malta leidde. “Alle huidige locaties hebben geen last van deze stap.”

“Gibraltar belangrijke plaats”

Een woordvoerder van William Hill heeft tevens aangekondigd dat de kans groot is dat het kantoor op Malta enkele medewerkers gaat aannemen. “Met de grote groep online consumenten in het Verenigd Koninkrijk, blijft Gibraltar een belangrijke plaats voor ons, ook na de Brexit.”

“Ondanks dat is Malta een goede optie voor internationale operaties, wanneer deze moeten verhuizen als gevolg van de Brexit. Een onderzoeksteam is bezig te kijken wat de stappen moeten zijn qua regelgeving en wetgeving.”