18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Onderzoek wijst uit: meer dan helft Britse volwassenen wedt

Tim Giesbers

Net meer dan de helft van de volwassenen (ouder dan zestien jaar) in het Verenigd Koninkrijk deed in 2018 aan wedden. Van al deze consumenten wordt 0,4 procent aangemerkt als problematische wedders. Deze gegevens blijken uit een onderzoek van de National Health Service (NHS).

5719 volwassenen deden mee aan het onderzoek van de autoriteiten. Hiervan gaf 53 procent aan in 2018 aan kansspelen te hebben meegedaan. Wanneer de NHS de nationale loterij niet meeneemt in het onderzoek, keldert dit percentage flink. Dan blijft er maar 39 procent over.

Jonger

De leeftijdsgroep die het best vertegenwoordigd wordt door de wedders is die van mensen tussen 45 en 54 jaar, waarvan 59 procent aan wedden deed. Van de onderzochte leeftijdsgroepen scoorde de groep van 16 tot 24 jaar het laagst. Van de mensen uit deze leeftijdsgroep deed maar 38 procent aan wedden.

Wel bleek dat mannen gemiddeld jonger wedden dan vrouwen. Bij de mannen werd in de groep van 25 tot 34 jaar het vaakst gewed (64 procent), terwijl dit bij de vrouwen slechts 32 procent was. Bij de vrouwen gaat het voornamelijk om de leeftijdsgroepen van 45 tot 54 jaar en van 55 tot 64 jaar.

Schuldig

Naast deze statistische gegevens werd 0,4 procent van de respondenten aangemerkt als problematische wedders. Deze mensen gaven aan vaak ‘verliezen te willen herstellen’, ‘gezondheidsproblemen te ervaren van wedden’ of ‘zich schuldig te voelen door wedden’. Daarnaast werd 3,2 procent gezien als risicovolle groep.