18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Onderzoek AGA duidt op onduidelijkheid wedregels VS

Tim Giesbers

De American Gaming Association (AGA) heeft aangekondigd om zich in de komende periode meer te gaan richten op onderwijs. Dit is een gevolg van een nieuw onderzoek, waaruit blijkt dat meer dan de helft van Amerikaanse consumenten bij illegale aanbieders, niet wisten dat ze illegaal hadden gegokt.

De AGA liet het onderzoek uitvoeren door het adviesbureau Heart + Mind Strategies. In de maanden december 2019 en januari 2020 is er onderzoek gedaan onder circa 3.451 respondenten. Dit waren allemaal Amerikaanse volwassenen met een minimumleeftijd van 21 jaar.

Legaliteit

Een groot gedeelte van de respondenten gaf aan een groot belang te hechten aan de legaliteit van de aanbieder waar ze hun weddenschap afsluiten. 74 procent van de mensen gaf dit aan. Toch heeft 52 procent in het jaar 2019 gegokt bij een illegale aanbieder.

Van deze 52 procent van alle respondenten heeft een groot gedeelte echter aangegeven hier geen weet van te hebben gehad. 55 procent van hen was er niet van op de hoogte dat de site van hun keuze geen licentie had om op de Amerikaanse kansspelmarkt te opereren.

Duidelijker

In veel gevallen is het lastig om te zien of de aanbieder waar je bij deelneemt aan kansspelen. Uit de studie kwam voort dat ervoor gezorgd moet worden dat het duidelijker wordt voor consumenten om daarachter te komen.